Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA, 3322.



BUDUĆNOST MLIJEČNIH PROIZVODA ?

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol sudjelovala je na 3322. sjednici Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva koja je održana 16. i 17. lipnja 2014. godine u Luxembourgu, prema informacijma iz ministarstva poljoprivrede.

Teme rada Vijeća, po sektorima, bile su:

Školsko voće, povrće i školsko mlijeko - Istaknut je postignuti napredak u prvoj polovici 2014. godine u pogledu spajanja programa potpora u cilju pojednostavljenja postojećih potpora i povećanje njihove učinkovitosti te smanjenja administrativnih opterećenja.

Budućnost mliječnih proizvoda - Komisija je Vijeću predstavila izvješće o razvoju situacije na tržištu u sektoru mljekarstva, predviđenim Mliječnim paketom koji je uspostavljen s ciljem dugoročne budućnosti mliječnog sektora nakon završetka sustava kvota u ožujku 2015. godine. Vijeće nije prihvatilo pripremljene zaključke Predsjedništva te će se o ovoj tematici raspravljati na sljedećem Vijeću.

Ostale teme!
- Usvojeni su zaključci o izvješću Europske komisije u sektoru voća i povrća o reformi 2007.
- Izmijenila su se razmišljanja i iskustva država članica vezano uz primjenu obveze iskrcaja cjelokupnog ulova i prijedlozima za usvajanje unutar Zajedničke ribarstvene politike.
- Zdravlje životinja, zdravlje bilja, tržište sjemena i kontrole - S obzirom da je paket prijedloga u ovom sektoru bio odbijen u prvom čitanju od strane Europskog Parlamenta, Predsjedništvo je prikupilo stavove država članica kako bi moglo izraditi novi prijedlog izvješća.

Više na:
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/agricult/143222.pdf





Post je objavljen 19.06.2014. u 20:36 sati.