Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

Savršeno djelo

Tekst koji slijedi preuzet je iz "Dobro sjeme", u izdanju Udruge krščana za promicanje duhovne kulture (Žrtava fašizma 2, HR, 51000 Rijeka).

"Dovršeno je."
Ivan 19,30

"To je sasvim sigurno! Sâm Krist je to rekao. On je ostvario sve što je bilo potrebno za tvoje i moje spasenje.
Neki možda smatraju da je krštenje ono što je potrebno da bi nam dalo vječnu sigurnost. Neki smatraju da ono ovisi o pokorama i dobrim djelima koja činimo. No Krist je obajvio: Spasenje se može dobiti jedino putem Njegova djela okajanja, a ne na neki način putem kojega bismo ga mi mogli zaslužiti.
Sve što trebamo učiniti jest priznati da trebamo spasenje. A ovo je ono što Bog zahtijeva od nas: prosuditi svoj život u Njegovu svjetlu, priznati svoju krivicu i okrenuti se k Njemu. Tada se možemo pouzdati u Njegovu riječ i vjerovati u Isusa Krista i Njegovo djelo.
Krist je sâm učinio ono što je bilo potrebno za tebe i mene. To svakome vjerniku omogućuje da zna: spašen sam; moji su grijesi okajani i oprošteni; očišćen sam od svake mrlje grijeha. Bog više nema ništa protiv mene; pomiren sam s Njim putem krvi Njegova Sina. Izveden sam iz smrti u život, iz tame u svjetlo. Više me ne očekuje Božji sud, nego slava Neba. Imam mjesto kod Njega u Očevu domu. Ovdje i sada Isus Krist je moj Gospodin, čije vodstvo i skrb doživljavam svakodnevno.
To je ono što je On učinio za mene! Zbog toga je On patio i umro na križu. Bog sada samo očekuje da prihvatimo djelo koje je Njegov Sin ostvario u našu korist. Nemoj više odlagati s time da to učiniš!"

Post je objavljen 15.06.2014. u 20:03 sati.