Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Plastika pobjeđuje

Od 5 do 11 lipnja 2014. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, u sklopu likovnog programa 18. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best izloženo je 45 umjetničkih zastavica, renomiranih likovnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Finske, Japana, SAD-a, Slovenije i Hrvatske.

Stručno povjerenstvo u sastavu Marta Crnobrnja, Branka Hlevnjak, Dijana Nazor, Zlatko Petrović i Željka Vuković dodijelio je tri nagrade i jednu pohvalu. Radovi izrađeni šestu godinu za redom na temu Art zastava Europe pridonijeli su posebnoj atmosferi u dane festivala, a ujedno su i umjetnički vrijedna ostvarenja.

Prvu nagradu dobila je Diana Sokolić iz Zagreba za rad Zvjezdano nebo Europe. Zastavica je izrađena u prepoznatljivom stilu ove umjetnice, a izrađena je od komadića poli(metil-metakrilata) (PMMA) odnosno pleksiglasa, materijala kojeg Diana Sokolić koristi za svoje brojne umjetničke instalacije i za izradu unikatnog umjetničkog nakita. Više o nakitu izrađenom od pleksiglasa može se pogledati na stranici umjetnice Diana's, a umjetnica je već predstavljena i na ovom blogu u postu: Fotogalerija Plastik - Diana Sokolić.






Autorica Diana Sokolić ispod svog izloženog i nagrađenog rada


Zvjezdano nebo Europe


Diana Sokolić (desno) s organizatoricom i idejnom začetnicom Dijanom Nazor





Izvor: C'est is d'Best




Post je objavljen 10.06.2014. u 11:22 sati.