Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Suvremena znanost

Razni znanstveni instituti i znanstveni timovi širom svijeta koji okupljaju eminentne svjetske znanstvenike provode velika istraživanja, te dolaze do nevjerojatnih zaključaka. Onda neke od njih predlažu političarima pa ih ovi oblikuju u zakone i onda provode nad ljudima, u vidu eksperimenata, praćenja situacije i slično.
Zadnja "znanstvena aktualnost" se tiče sjedenja na radnom mjestu. Sada su svi zaključili kako to nije nikako zdravo i kako bi ljudi koji rade u uredima trebali što više stajati na svojim radnim mjestima. Prije toga je jedna od odluka ekonomskih i financijskih stručnjaka ušla u zakonodavstvo Europske Unije. Radilo se o tome da po zakonu svaki građanin Unije ima pravo otvoriti bankovni račun.
No, još nema nikakvih velikih istraživanja o tome kako na ljude utječe to kad nemaju posla, novaca, struje, goriva u automobilu...
Koliko im zdravlju šteti razmišljanje o tome kako sutra neće imati s čime poslati djecu na fakultet, platiti zdravstveno osiguranje ili vratiti ratu kredita.
Nema u Europskoj Uniji jedinstvenog zakona koji bi jamčio svakom čovjeku, ako već mora imati bankovni račun, da na njemu na neki način mora mjesečno imati i sumu novaca s kojima barem ne bi bio gladan i bez krova nad glavom.
Izgleda da takva istraživanja nisu isplativa ni onima koji bi ih radili, a još manje onima iz struktura vlasti i ekonomije, koji obično takve stvari naručuju

Post je objavljen 09.06.2014. u 15:20 sati.