Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Novi duhovi u katedrali duha


I Hrvatski radio i Hrvatska televizija slijede političke smjernice predsjednika Republike i predsjednika hrvatske Vlade: svojim "objektivnim i nepristranim" izvještavanjem, komentiranjem i "širenjem istine" o stanju u Siriji.
Za predsjedničke izbore koji se održavaju u toj zemlji kažu da nisu demokratski i legitimni, jer se održavaju samo na teritoriju koji je pod kontrolom regularne sirijske vojske. Hrvatski predsjednik i hrvatska Vlada su, da podsjetimo, po diktatu NATO saveza i Europske Unije podržali organizaciju koja se je prozvala Sirijska oslobodilačka vojska i u sklopu koje djeluju stotine grupa, od raznih ekstremista, vjerskih fanatika pa sve do običnih ubojica i razbojnika. U sastavu te Slobodne sirijske vojske je i Islamska Država Levant i Irak, vjerski ekstremisti kojih se je zbog radikalizma i brutalnosti odrekla i Al qaeda. Oni su se svijetu nedavno predstavili kamenovanjem do smrti djevojčice koja je otvorila facebook profil. Ali, naše vladajuće strukture po diktatu NATO-a i EU su javno obznanile da su to nosioci slobode i demokracije na tim područjima i da ih treba javno podržati i dati im svu moguću potporu.
Nedavni izbori u Ukrajini su se također proveli samo na teritoriju koji drži samoproglašena vlast u Kijevu. To nije smetalo nikome, i SAD i EU su naglasili kako je to demokracija na djelu u svojoj punoj ljepoti i snazi. Naši su uvlakači sve to papagajski ponovili, a katedrala duha prenijela narodu uz kratka usmjerenja kako i koliko o tome treba razmišljati. To, da su ti ukrajinski nositelji "demokratske" luči prije nego su pobijedili na izborima,pod zastavama s kukastim križem u Odesi spalili žive ljude, nije bilo spomenuto.
Redovni dio svih informativnih emisija javne televizije i radija, poput vremenske prognoze ( naravno, za njima nimalo ne zaostaju ni veći tiskani mediji), postalo je i zdvajanje o ruskoj vojnoj prijetnji europskoj slobodi, demokraciji i načinu života. Zato jer Rusija raspoređuje svoju vojsku unutar svoje zemlje. To je prijetnja Europi i cijelom svijetu. A američke i NATO snage koje su raspoređene po svim europskim državama i koje i danas po cijelom svijetu vrše agresiju na neovisne zemlje, okupiraju njihov teritorij, ubijaju nevine i ljude i otimaju prirodna bogatstva nisu prijetnja nikome.
Mediji, koji su nekad bili vođeni političkom ideologijom, pa nacionalizmom i šovinizmom, sada su izgleda potpali pod kapitalističko - korporativnu čizmu, koja uz pravilno doziranje sredstava može od svakoga naručiti vijest kakvu i kada poželi.


Post je objavljen 03.06.2014. u 20:15 sati.