Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

NEW AGE, OSJEĆAJI, RELATIVIZACIJA, EMOTIVNA REPRESIJA, KNJIGE SAMO-POMOĆI, PSIHIJATRIJA

Bilder hochladen

Primjećujete li oko vas: Čim se izrazite iskreno bez politically correct sranja odmah dolaze znani i neznani da vas pozivaju na smirenje! Smirenje?

Što je to došlo da osoba ne može iskreno reći kako se osjeća i što ju je povrijedilo ili ako nešto ne štima i loše je u društvu, ne smije se otvoreno napasti nego se mora koristiti "kozmetički jezik"?

Odjednom nas počnu salijetati kojekakvi emotivni represori i relativizatori koji nemaju stav i ispred nepravde govore: "Ne znam tko je pravu, neću se miješati, bolje da se smirite" a u svrhu nekakvog hipotetsog mira. Kakav mir uopće može proizaći praveći se blesav ispred nepravde i represijom osjećaja? Ako je čovjek ljut, ljut je, zašto bi glumatao nešto drugo? I što se uopće ovi kojih nema nigdje odjednom javljaju i pozivaju na smirenje, od kuda im te ovlasti? Uzeli su si za pravo ingerencije koje nemaju. A gdje su kad treba osuditi nepravdu i izložiti se? Nema ih!

Ovo je samo jedan od primjera naoko ovo se dešava "slučajno" no sve je samo ne slučajno.

Vidjeli ste povećanje broja kojekakvih priručnika, seminara i knjiga na temu self-help, zašto je tome tako? To se trebate zapitati, zašto to tržište cvjeta? U čijim su rukama izdavačke kuće i mediji? Čim se nešto tako jako promiče budite sigurni da tu nešto ne štima i nije sigurno za dobro ljudi..

Već se dobrih 30 godina promiče "sloboda izražavanja", ALI mora biti politically correct i u tu svrhu se koristi i kozmetičko modeliranje jezika, navesti ću nekoliko primjera:

Čovjek s hendikepom postaje "čovjek drukčije sposoban",

Siromašan posataje "potrebit"

Impotentan muškarac/žena postaju "drukčije sposobni", (sposobni za šta)?

Prljavo nije prljavo, nego "nedovoljno čisto",

Loše nije loše, nego "ne baš dobro",

Pljačka nije pljačka, nego "sumnjiva afera"

Razvrat nije razvrat nego "moderan seks",

Glupan nije glupan, nego "manje intelektualno sposoban", i tako dalje, možete i sami se sjetiti takve terminologije..

Sada ću povezati ove riječi iz naslova.

Ovo sve je djelo istih koji su vlasnici svega i nameću nam njihov New age, a u svrhu razaranja uma. Ovako to funkcionira:

Čovjek osjeti nepravdu na svojoj koži ili empatizira s tuđom nepravdom i slobodno se izražava, no sustav pa i drugi ljudi i vlastite obitelji kojima je sustav isprao mozak, relativiziraju probleme i vrše represiju nad osobom koja se slobodno izražava, nabijaju joj osjećaj krivnje jer je ljuta i nazivaju određene osjećaje negativnima(ne postoji negativan osjećaj, svi osjećaji imaju svoje razloge i tu su da nas podsjete da nešto ne štima ako je to možda našem racionalnom umu promaklo) i umjesto da osude nepravdu koju je ta osoba doživjela, oni osuđuju osobu koja se s pravom ljuti. Što se zatim dešava osobama koje prihvate ovo, a velika većina prihvaća, reprimiraju to u sebi ne znajući da neprobavljena emocija/nepravda će kad tad buknuti ili na psihičkoj ili na fizičkoj razini i osoba će imati nekakav zdravstveni problem. Što se onda tim ljudima nudi? Judeomasonerija onda zdušno nudi obilje knjiga samopomoći uz popratne seminare i meditacije.

U tim knjigama se savjetuje ljude da zanemare svoje osjećaje i da ako im loše ili se s nečim ne slažu da ponavljaju afirmacije tipa: "Ja sam sretan/sretna, ja sam bogat, sve ide po planu" i druge nebuloze kojima osoba još dublje potiskuje početno stanje uma i osjećaja. Pozivaju na raznorazne meditacije i vikende "pranja mozga"i u tome se taj New age self-help ne razlikuje uopće od nekakve sekte. Osim toga to su odlične metode za pražnjenje novčanika ljudima.

Što se zatim dešava? Prije ili kasnije prvotni osjećaji i stanje uma će se pojaviti na površini sami ili izazvani nekom drugom neprobavljenom emocijeom ili događajem (tzv. događaj-okidač) i imati će pogubne rezultate jer će se sukobiti sa ovim pranjem mozga koje je osoba u međuvremenu uvela u svoj um, dakle imati će podvojen, odnosno šizoidan um, uza sve moguće popratne psihičke probleme od depresije, tjeskobe, manične depresije pa sve do moguće otvorene paranoje i šizofrenije i tako postati budući klijent psihijatrije i korisnik psihofarmaka, možda i doživotni ako se ne probudi i ne uvidi što se dešava. Tko su vlasnici farmaceutske industrije kojima to pogoduje? Opet oni isti koji su vlasnici i svega ostalog.

Dakle klonite se tih gluposti i self-help knjiga, ne treba vam to. Ako vas netko zezne i povrijedi bolje vam je poslati ga k vragu i dobro oprati i opsovati i otvoreno reći i eksponirati bez pardona Tko? Što? dakle probaviti sve otvoreno, nego si navući kojekakve bolesti i isprazniti novčanik i račune od strane kojekakvih "gurua" i mesija!

Monika Radočaj

Post je objavljen 01.06.2014. u 14:47 sati.