Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DEZIFEKCIJA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA


SPORIJI PROMET ZBOG PREVENTIVNE MJERE

Obzirom na procjenu stanja u poplavljenim dijelovima susjednih zemalja i potencijalnog širenja bolesti, Ministarstvo poljoprivrede izdalo je PREVENTIVNU mjeru dezinfekcije svih vozila pri prelasku državne granice iz smjera Republike Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku na određenim graničnim prijelazima. Dezinfekcijske barijere su na cestovnim prijelazima između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine:
1. Stara Gradiška - Gradiška;
2. Županja - Orašje
3. Slavonski Brod - Brod
4. Jasenovac – Gradina

Dezinfekcijske barijere postavljene su i na privremenom pješačkom graničnom prijelazu Gunja – Brčko te na graničnom prijelazu Slavonski Brod u dijelu gdje prelaze pješaci.
Cestovni prijelazi između Republike Hrvatske i Republike Srbije na kojima su postavljene dezinfekcijske barijere su:
1. Bajakovo - Batrovci;
2. Batina - Bezdan;
3. Erdut - Bogojevo;
4. Principovac - Ljuba;
5. Principovac - Sot;
6. Ilok - Bačka Palanka;
7. Ilok - Neštin
8. Tovarnik - Šid

Uspostavljanjem prometa na trenutno zatvorenim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom također će se postaviti dezinfekcijske barijere.

Budući da je proglašeno stanje katastrofe, prednost pri dezinfekciji i prelasku državne granice imaju timovi i vozila koja sudjeluju u spašavanju, te vozila humanitarne pomoći. Provođenje ove preventivne mjere usporit će prelazak Državne granice, no spriječit će razvoj i širenje zaraznih bolesti.


Post je objavljen 31.05.2014. u 07:30 sati.