Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Smrskaj svoj ego



Počnimo s lošim vijestima. Seksualno tržište nije briga za to jesi li ti lijep ili ružan, bogat ili siromašan, visok ili nizak, popularan ili nepoznat, dobar ili zao, strpljiv ili nestrpljiv, moralan ili nemoralan, visok ili nizak, uspješan ili propalica. Ne. Seksualno tržište je jedino briga za to spavaš li (ili imaš neporecivo stvarnu opciju spavati) s lijepim ženama.

I trenutno imaš nekakav problem s time. Nije važno na kojem dijelu procesa zavođenja se tvoji problemi nalaze i jesi li vječni djevac bez trunke iskustva ili privlačni alfa koji ima problema s isparivanjem poslije seksa; važno je samo to da A) nisi zadovoljan trenutnim stanjem i B) postoji stanje koje bi te više usrećilo kada bi uspio riješiti te probleme. Imajte na umu da je sve napisano od ove točke nadalje primjenjivo na svaki aspekt života, ne samo na seksualno tržište.

Kako to učiniti? Očito, potrebno je objektivno analizirati problem koji imaš. Zatim je potrebno objektivno analizirati kako ga riješiti. I naposljetku, potrebno je provesti mjere za njegovo rješavanje, koje se ponekad također sastoje od nekoliko faza: isprobaj-evaluiraj-promijeni-isprobaj-evaluiraj-promijeni-isprobaj, itd itd.


Izvor: Citizendium. Autor: Thomas Wright Sulcer

Najveća prepreka koja se pojavljuje prilikom provedbe tih mjera nije naša okolina, već naš vlastiti ego. Vrlo je malo ljudi sposobno iskreno i detaljno analizirati sebe, najviše zato što bi im to uzrokovalo bol. Prilikom odabira rješenja, mentalni obrambeni mehanizmi pogurat će nas prema najlakšem i najmanje zahtjevnom, često nam pružajući samo iluziju rješenja, dok se u stvarnosti neće ništa promijeniti. Isto vrijedi i za evaluaciju svog napretka, a da ne govorimo o samoj mentalnoj snazi potrebnoj za ozbiljno odricanje neke stare navike. Rješenje za to je samo jedno:

Smrskaj svoj ego.



Ne postoji napredak bez iskrene, duboke introspekcije. Odrekni se starih ideja o tome tko si, što si i kako trebaš živjeti, ti i prihvati da ne postoji niti jedna fiksna točka u kojoj možeš reći "da, to sam ja, kakav sam oduvijek bio i kakav ću zauvijek biti". Život je putovanje, a tvoj identitet je samo jedna u točka na toj stazi u nekom određenom trenutku. Budi svjestan da je tvoje biće stalno u pokretu, htio ti to ili ne.

Ako je ono iskreno, moguće je da će te razmišljanje o točci u kojoj se trenutno nalaziš deprimirati. Možda ćeš poželjeti zaboraviti na tu točku i pretvarati se da ona nikada nije postojala. Ništa ne bi moglo biti dalje od istine! Pokušavati negirati svoju prošlost uistinu je poguban savjet. Umjesto toga, prigrli sva svoja iskustva. Tek kada prihvatiš da su se ona dogodila ćeš biti sposoban za izgradnju novih.

Kod loših iskustava nema potrebe za gorčinom. Kada smrskaš svoj ego, možda će ti se činiti da si postigao malo toga ili da si sitan i beznačajan - to te ne bi trebalo mučiti. Uvijek budi pun razumijevanja prema sebi. Ja volim isticati da nitko od nas nije kriv što je postao nekakav; može biti kriv jedino za to što će nekakvim postati. Svima nam je dodijeljen rezultat jedne velike lutrije, no o nama ovisi što ćemo s tim rezultatom napraviti.

Jednom kada si prihvatio svoja dotadašnja iskustva kao dio sebe, te zatim razumio da "ti" unatoč tome nije fiksno stanje koje te određuje u budućnosti, spreman si za napredak. Tek kada je tvoj ego smrskan, tek tada možeš oblikovati krhotine u nešto novo. I za to nikada nije kasno.



Što ćeš iz njih iskovati ovisi samo o tebi.

Post je objavljen 27.05.2014. u 10:51 sati.