Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Knights of Badassdom (2013)

Opaki Vitezovi (2013)



Produkcija: IndieVest Pictures / North by Northwest Entertainment
Režija: Joe Lynch
Scenarij: Kevin Dreyfuss i Matt Wall

Uloge:
Peter Dinklage (Hung)...........Steve Zahn (Eric)
Ryan Kwanten (Joe)..............Summer Glau (Gwen)

Trajanje: 85 minuta
Film je izašao u kina (ograničeno u 13 kino dvorana) 24. rujna, 2013 godine
Zarada na kino blagajnama: 123 854 $
Foršpan filma...
Službena stranica filma


SADRŽAJ:
"- Grupa prijatelja tijekom Dungeons & Dragons RPG igre uživo uz pomoć prave knjige zlih čarolija prizovu sukuba, opakog demona zbog kojeg će ne samo oni, nego i svi sudionici turnira snositi po život opasne posljedice."




RECENZIJA:
- još jedan od filmova za koji sam gajio ne velike ali solidne nade da bi mogao biti donekle zabavan za gledanje. Naravno gledajući prema traileru. Ono što smo dobili teško bi se moglo opisati kao bilo kakva vrsta uspjeha. No, da ne krenemo odmah žestoko, prvo da vidimo njegove pozitivno-negativne strane:

Što valja kod filma:
- pojava dobre glumačke postave koju predvode S. Zahn ("Joy Ride"), P. Dinklage (Tyrion Lannister iz serije "Game of Thrones") i Summer Glau ( River Tam iz serije "Firefly")
- osnova priče (u scenarističkom smislu)
- gore element i dizajn demona

Što ne valja kod filma:
- razvoj radnje
- slab scenarij i manjak koje dobre izjave ili onlinera
- fali horor i akcijskih elemenata




Završna riječ:
- sam film je imao produkcijskih problema pa se snimanje razvuklo na čak 3 (preduge godine), što se itekako osjeti u samom filmu (prerazvučena radnja sa prebrzim događajima i scenama). I sam režiser Joe Lynch, znan po filmovima "Wrong Turn 2: Dead End" i Chillerama (segment "Zom-B-Movie") mi se činio pomalo izgubljen u svemu tome.
Ono što mi najviše smeta što osnovica priče (grupa prijatelja na RPG zabavi uživo prizovu demona) nije niti 10% iskorištena onako kako se je mogla. još veća je šteta što je u ovom niskobudžetnom hororcu demon izgleda jako dobro (nema CGI-a), te da one krvave scene (recimo kidanje glave) izgleda doista kvalitetno. Glumačka ekipa daje najviše što može gledajući da je scenarij blijed, bez neke velike karakterizacije i zanimljivog dijaloga.
Upravo mi se čini da su najveći krvci za ovaj flop scenaristički dvojac Dreyfuss - Wall, kojima je ovo bio prvi scenaristički posao.

Neću mnogo pričati o ovom filmu, jer stvarno mi teško nešto umnije dolazi na pamet, no mogu reći da sam očekavao horor zajebanciju u stilu uspješnice "Tucker & Dale vs Evil", gdje ću uživati u viđenom i nasmijati se koji put, no to mi ovaj film nije ponudio ni u mrvicama. Šteta.
Ovako film se da pogledati (daleko od toga da je neprobavljiv), no jako brzo ćete zaboraviti viđeno...




Post je objavljen 25.05.2014. u 18:02 sati.