Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milemylo

Marketing

Volim, Vjerujem - Ne Očekujem

Zacrtao sam si mnoštvo ciljeva u životu, golemi spisak želja, sve što želim posjedovati, učiniti, postići...
Neke sam ciljeve vrijedno zapisivao u posebne rokovnike, pravio datoteke u kompjuteru, neke sam jednostavno memorirao. Ponekad bi one ciljeve koji bi mi bili važniji zalijepio na frižider, vrata od kupaonice, na svako vidljivo mjesto kako bi se redovito podsjećao što su mi ciljevi, da ostanem na pravom putu.

Je li pomoglo?

Ne baš.

Stvar nije u tome koliko ćemo puta zapisati naše ciljeve, niti gdje ćemo zalijepiti poruke. Ako sami ne vjerujemo da su ti ciljevi za nas ostvarivi, sav taj napor je uzaludan.
Kao prvo osoba mora vjerovati da su ciljevi koje je sama sebi postavila OSTVARIVI. Zatim treba vjerovati da su REALNI. I na kraju treba biti siguran da su ti ciljevi POTREBNI.

Smiješno je to što kad si postaviš ciljeve, vjeruješ u njih i činiš sve da bih ostvario, negdje na tom putu desi se nešto čarobno. Tvoji se ciljevi mijenjaju. Njihovi se prioriteti mijenjaju jer se mi kao osobe mijenjamo.
Isto tako dogodi se da sav uložen trud ne donese željeni rezultat, i koliko god se trudili jednostavno ne uspijevamo. I tada počnemo odustajati.

Pogrešno.

Ja čvrsto vjerujem da svaka akcija uzrokuje reakciju, te ako smo uložili energiju u nešto - vratiti će nam se dvostruko više.
Iako možda ne na način kako mi to očekujemo. I to je po meni najveća greška koju radimo.
MI OČEKUJEMO da ćemo biti nagrađeni jer smo se puno trudili, jer smo vjerovali. Ako nešto radiš jer očekuješ biti nagrađen onda to ne radiš kako treba.

Ja sam odavno shvatio da stvari trebaš raditi samo ako ti je do njih stalo. Ako nešto radiš iz ljubavi onda ništa ne očekuješ. Nikakve nagrade, pohvale ili tapšanja po ramenima. Mnogo puta će tvoj rad proći nezapaženo, usprkos svom tvom trudu. Zašto?

Kad se nešto radi s očekivanjem kako će taj rad donijeti zaradu, sreću, bogatstvo ili neki drugi oblik zadovoljstva, tada ne dajemo svoje najbolje. Očekivanja nas guše. Ali ako radiš nešto zato što to voliš ti si već samim time sretan i bogat, jer znaš što voliš raditi i imaš tu sreću da to i radiš.
Nije li to najbolja stvar na svijetu? Raditi nešto što VOLIŠ ne očekujući da će to drugi voljeti.
Ali otkriti ću vam jednu tajnu - DRUGI TO VOLE!!

Postavite si ciljeve, na stotine njih ako želite, ali niti jedan neće biti ispunjen ako u njih ne vjerujete svim srcem.
Biti s osobom koju volim i koja voli mene, raditi posao koji volim - to su moji ciljevi.
Trebalo mi je preko 20. godina da ispunim ta dva cilja. S osobom sam koju volim i koja voli mene i radim posao koji volim.

A najbolje od svega - desilo se kad sam to najmanje očekivao.




Post je objavljen 11.05.2014. u 09:57 sati.