Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Kako su Hrvatske šume uništile Hrvatsku



Odlukom da počnu naplaćivati šetnje šumama, Hrvatske šume gurnule su Hrvatsku u ponor iz kojega više nema izlaza.
Kakve će dalekosežne posljedice imati ta njihova odluka, pokazat ćemo na jednom jednostavnom i svima poznatom primjeru...

Crvenkapica, nakon uvođenja naplate šetnje šumom

Jednog dana Crvenkapica krene k bakici noseći joj kolače i rakiju. Vuk je odluči sačekati i saznati kuda ide. No, inspektor Hrvatskih šuma prvo presretne vuka i želi mu naplatiti šetnju šumom. Kako vuk nema novaca, napusti šumu i ode u grad. Tamo se prijavi na zavod za zapošljavanje i postane socijalni slučaj, na državnom proračunu.
Crvenkapica također nema novaca, pa joj inspektor uzme kolače i rakiju i pošalje je natrag kući. Crvenkapica se nakon toga više ne kreće na svježem zraku: samo sjedi za kompjutorom, ima problema s prekomjernom tjelesnom težinom, visokim tlakom, slabokrvnošću i rahitisom. Sa svim tim bolestima preoptereti zdravstveni sustav.
Sam inspektor je otimanjem košare Crvenkapici postao sklon primanju mita i alkoholizmu.
Bakicu nikada nije posjetio vuk, koji je napustio šumu, te je tako bakica, koja je u penziji, ostala na vrhu hranidbenog lanca i preživjela. Živjela je još mnogo godina i primala mirovinu, te tako dovela do izjednačavanja broja radnika i umirovljenika i kraha hrvatskog mirovinskog sustava.
Lovac nije imao nikakvoga posla, jer nije bilo vuka. Inspektor mu je naplatio taksu za šetnju šumom, ali je lovcu to platila lovačka udruga iz državnog proračuna, tako da je državni sektor nastavio svoju praksu "pretakanja iz šupljega u prazno". Inspektor je lovcu dao pola boce rakije, tako da je i postotak naoružanih ljudi koji pijani tumaraju šumama ostao konstantan.
Na kraju je još inspektor prijavio bakicu jer nije imala dozvolu za kućicu: kućica je izgrađena usred šume, izvan zone gradnje

Post je objavljen 11.05.2014. u 07:57 sati.