Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SUTKINJU JASNU KRAJAČIĆ TREBA POZVATI NA ODGOVORNOST




BRANKO STOJKOVIĆ
Đurđevačka cesta 159,
Trojstveni Markovac
43000 Bjelovar
Broj osobne iskaznice: 110557423


OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U BJELOVARU
Josipa Jelačića 1
43000 Bjelovar


KAZNENA PRIJAVA

Protiv: JASNE KRAJAČIĆ iz Bjelovara

Za: Kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlasti
iz članka 337. i članka 292. Kaznenog zakona Republike Hrvatske


Dana 07. 05. 2014., u srijedu pristupio sam po dva poziva (Oznaka spisa: 3 J-568/12. i 3 J-484/12.) pred Prekršajni sud u Bjelovaru, F. Rusana 10.

Za prvi prekršaj 3 J-568/12., glavna rasprava je bila zakazana za 10,30 sati.

Za drugi prekršaj 3 J-484/12., glavna rasprava je bila zakazana za 11,00 sati.

U oba slučaja (3 J-568/12. i 3 J-484/12.) Prekršajni sud u Bjelovaru, po sutkinji Jasni Krajačić, kao sucu pojedincu, protiv okrivljenog Branka Stojkovića iz Bjelovara, stavio je prekršajne naloge van snage, te će se provesti redovni prekršajni postupak, jer okrivljeni je uložio u zakonskom roku svoj pismeni PRIGOVOR.

Kako je rasprava bila zakazana u 10,30 sati, ona je započela u 10,40 sati, što smatram da nije korektno da čekam 10-tak minuta duže u hodniku, a da sud ne počne na vrijeme sa radom.

Moram ovdje napomenuti da sutkinja Jasna Krajačić, oba POZIVA za (ove) rasprave poslala mi je na adresu Antuna Branka Šimića 3, Bjelovar, na ne na adresu Đurđevačka cesta 159, Trojstveni Markovac (ta adresa je i pisala na oba moja dva prigovora). Tako da su mi pozivi poslani po službenicima policije, koji mu mi dva poziva uručili dana 16. 04. 2014. u srijedu oko 16,35 sati. Iako po mojoj važećoj osobnoj iskaznici koja je izdana 22. 11. 2013. u Policijskoj upravi Bjelovarsko-bilogorskoj s OIB-om: 61727588293, iskaznica vrijedi do 22. 11. 2023. godine. I lijepo piše da moja adresa je Đurđevačka cesta 159, Trojstveni Markovac. Pitam Vas: Koji je bio razlog da policija donosi mi poslije podne pozive kući sa službenim autom 020-283?

Napominjem: da nitko ne može biti kažnjen za djelo koje nije počinio.

Kako je glavna rasprava počela sa zakašnjenjem, bez isprike da je došlo do nekih tehničkih problema, sutkinja Jasna Krajačić, uzela je moje sve podatke, iako su oni svi dobro poznati.

Igrokaz na Prekršajnom sudu je započeo, dok sutkinja je izdiktirala zapisničarki Mirjani Pavić, moje podatke, počela je čitati prvi predmet (Oznaka spisa: 3 J-568/12.) u kojemu je oštećen Ladislav Sijarto iz Bjelovara. Sutkinja je okrenula predmete i događaje, drugi događaj se je dogodio prije prvog i to dvadeset dana prije. (To je dokaz da ona ne zna što radi ili se pravi luda.) Zanimljivo je da i u prvom i u drugom predmetu oštećene sam udario nogom u stražnjicu!?

No svaki stavak optužnog prijedloga odmah sam se očitovao da nisam kriv i da dotični zlonamjerno laže na mene,…, da ama ništa tu nije istina, odnosno da me je lažno prijavio (dotičnog dana on je meni prvi prišao). Sutkinja Jasna Krajačić, nervozna i našpanana, počela je kolutati sa očima, i prijetiti mi da joj ne upadam u riječ, jer u protivnom će me istjerati na hodnik van, i bez mene donesti presudu.

Ja sam sutkinji Krajačić prigovorio da ona sama radi cirkus od suđenja i da to neću dopustiti, da ona krši moja ljudska prava i slobode (čovjeka),…, da kalja moj ugled, čast i dostojanstvo… Jer na glavnu raspravu nije bio pozvan nitko osim mene.

Energično sam tražio da na (ovu) raspravu dođe oštećeni, koji uopće nema nikakvog svjedoka, a i izmislio je da sam ga ja ošamario i udario nogom i vrijeđao. Prigovorio sam sutkinji da to suđenje nema smisla jer u sudnici sam ja sam. Tako i za drugu raspravu u 11,00 sati nije bio pozvan nitko osim mene (u predmetu Mladena Penice iz Bjelovara, koje je tobože isto oštećeni).

Dok smo se mi tu natezali i nadmudrivali i trajala je prva rasprava (3 J-568/12.) do 11,05 sati. Tražio sam da Prekršajni sud ponovno sazove glavnu raspravu i da pozove sve stranke u postupku ili da me oslobodi odgovornosti i da ne može donesti presudu na moju štetu. Sutkinja je čvrsto inzistirala da ja dam izjavu, na što sam se ja protivio, da nema za mene logike, da se ja očitavam, a oštećenog nema koji bi me trebao tu teretiti. Na što da se očitavam?

Pojasnio sam, da lažno me je prijavio „klošar“, koji se klati po parkovima i nema drugog posla. I da kao sutkinja svoje povjerenje poklanja takvom čovjeku. Pitao sam sutkinju da li je uopće vidjela tog čovjeka? Izrazio sam svoju sumnju u takvo „pošteno“ suđenje.

Sutkinja Jasna Krajačić, postala je odjednom drska i bahata, te rekla mi je nervozno da nabavim sebi bi advokata. A, da ako nisam zadovoljan s njenim suđenjem, da mogu tražiti njeno izuzeće.

Zbog propusta u tom suđenju, već sam se dva puta obraćao predsjednici Prekršajnog suda u Bjelovaru, gospođi Sanji Klauda.

Upozoravao sam sutkinju da ne čini te diskriminacije. Ukoliko s nastavi da ću biti prisiljen prijaviti je nadležnim službama iznad nje ( s time sam mislio na USKOK i DORH) i dr.

Zbog banalnog prekršaja (ovaj prvi i drugi) sud traje već dvije godine. A u sudnici me se želi prikazati kao nekulturnog čovjeka.
Sutkinja Jasna Krajačić prema meni ponijela se je krajnje neljudski. Vidio sam da „de fecto“ želi me „prijekim sudom“ osuditi, i isključiti sva moja prava koja mi garantira Ustav i Zakon Republike Hrvatske. Želi isključiti pravnu državu i hendikepirati je,…, što je sramota!

Sutkinji Jasni Krajačić sam prigovorio da nasilno se odnosi prema meni i da na silu me hoće osuditi za nešto što nisam počinio.

Te, podsjetio sam gospođu Krajačić, da je baš ona bila predstojnica ureda župana Marijana Conera (HDZ), kad sam ja otkrio veliki gospodarski kriminal i druge malverzacije u oštećivanju proračuna BBŽ-a. Pa valjda mi ne uzvraća zbog toga. Tada sam podnio kaznenu prijavu 26. 06. 1998. protiv župana Marijana Conera, dožupana Vjerana Jurkovića (HDZ) i Ante Rade (HSLS). Kaznena prijava se vodila pod brojem DO-K-288/99., da bi potom sa Općinskog državnog odvjetništva bila prebačena, kod predsjednice ŽDO Branke Merzić, a vodi se pod brojem DOK-19/2000. (reg. Darko Žegarac). Za tu kaznenu prijavu nisam nikada dobio nikakvu povratnu informaciju do danas.

Sutkinja Jasna Krajačić, kada sam je podsjetio da svjesno krši sva moja prava i da mi namješta insinuacije*, tj. igre u montiranom procesu, skočila je „kao ošinuta“ iz svoje fotelje i iza radnog stola, prosto dotrčala je do vrata i otvorila ih, i počela vikati iz sveg glasa „Josipe“! Zvala je pravosudnog policajca Josipa Božoki, da me vjerojatno izbaci iz sudnice van. Ja sam se ustao sa stolca, izašao sam iz sudnice van. Već je dotrčao pravosudni policajac, zbunjen ne znajući što se dešava. Rakao sam sutkinji Krajačić da ja odoh kući, a ona neka donosi presudu kako je i naumila. Sutkinja Krajačić je rekla pravosudnom policajcu: „Pusti ga neka ide!“ Bilo je tada 11,05 sati, kada sam otišao.

Kazneno djelo počinjeno je u sudnici Prekršajnog suda u Bjelovaru, u dokazivanju mog „načela krivnje“. Sutkinja Jasna Krajačić zlouporabila je svoj položaj i ovlasti, a sumnjam: da se tu radi o „mitu i korušciji“, odnosno o pristranom i naklonjenom fingiranom* policijskom procesu od strane načelnika policije u Bjelovaru, Žarka Čanađije, koji mi već godinama piše lažne prijave i dovlači me pred sudove. Na taj način me želi uništiti.

NAPOMINJEM: Nikada za počinjeno neko djelo bilo koji oštećeni me nije progonio na sudu po privatnoj tužbi, za uvrede i fizički napad. Policija proširuje zapisnike protiv mene i klevetnički bolesno lažu,…, na mene, samo zato što ja se bavim dugo godina politikom, te iznosim na vidjelo dana stvari o kojima mnogi šute. Za izrečenu istinu mi uzvraćaju na ovakav način, bez obzira na to što sam predsjednik Udruge za ljudska prava ŠTIT. Brane mi moj rad i djelovanje, kao i slobodu govora i mišljenja.

Mnogo puta sam već prijavljivao određene policijske djelatnice unutrašnjoj kontroli MUP-a u Zagrebu. Uputio sam svoj upit i drugim nadležnim institucijama u državi.

Po „novom“ Zakonu o prekršajima (koji je donio Sabor RH), sudac je postao „Bog i batina“, jer ukinuta je druga istanca* (za ovakve prekršaje) kad se može žaliti Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu.

Rad od sutkinje Jasne Krajačić nitko ne nadzire i ne kontrolira, bez obzira što sutkinja sve krivo radi. Kao prekršajni sudac stavlja van snage prekršajne naloge, provodi postupak, i na kraju opet se žališ istoj osobi. Pa to nema nigdje.
U ova oba slučaja sutkinja Jasna Krajačić, kaznila me je u Prekršajnim nalozima, dva puta po 50 Eura i isto tako dva puta za troškove postupka po 110 kuna.

Ono što je apsurdno da sutkinja Krajačić, je spojila isti dan i gotovo u isto vrijeme dva različita predmeta, što je htjela riješiti na brzinu i to meni na štetu…

Ona je počinila kazneno djelo u namjeri i svjesno, i dovodila je u zabludu činjenično stanje, te protupravno se je ponašala „Pilatski“. Ova kaznena prijava je „čista krvna slika“ a zna se što u ovom slučaju treba raditi pravna država.

Čak ni policajac Darko Rupa nije pozvan kao svjedok, koji je u cijelosti promijenio moj iskaz. A i lagao je da je vidio crvenilo na licu Ladislavu Sijartu, kojeg je uputio liječniku. Policajac Darko Rupa jednom mladiću je šakom nanesao tešku tjelesnu povredu, polomio mu je vilicu. Vidi se gdje kriminal doseže, kada ga je sutkinja Sandra Hančić oslobodila za to kazneno djelo (Sandra Hančić više ne radi na Bjelovarskom sudu).

Smatram da sud je potpuno krivo radio u ova dva predmeta, što dokazuju i same činjenice.

Tražim od Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, da se provede kaznena odgovornost i istraga nad prijavljenom sutkinjom Jasnom Krajačić.

Očito je da se ovdje radi o organiziranom kriminalu i o lažnim iskazima tobožnjih žrtava i policije, te lažnog prijavljivanja… Između ostalog radi se o kaznenom djelu zloupotrebe službenog položaja i ovlasti iz članka 337. i članka 292. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Poštovani, ako želite da Vam ovakva država funkcionira, odnosno urušava se, onda izvolite samo naprijed. Tako i nastavite. Valjda će takvom teroru i nasilju jednom doći kraj.

Tražim da se moji sudski predmeti dalje daju na rješavanje drugim prekršajnim sudcima, jer tražim izuzeće do daljnjega sutkinje Jasne Krajačić.


Podnosioc prijave:

Branko Stojković

U Bjelovaru, 08. 04. 2014.

U prilogu dostavljam:

1.)Prekršajne naloge
2.)Kaznenu prijavu od 07. 11. 2012. godine
3.)Dopis Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske
4.)Predsjednici Prekršajnog suda u Bjelovaru, g. Sanja Klauda
5.)Svim drugim odgovornim institucijama
6.)Arhiva.



Post je objavljen 09.05.2014. u 00:52 sati.