Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Jučer u knjižnici 'Ivana Brlić Mažuranić' u Folki

Bulo je vrlo zanimljivo, mada nismo igrali nikakav turnir.
Dočekale su me Nika i Ana-Marija. Spominjem Niki subotnji turnir i pripremamo igru na velikoj ploči, kada stiže Kristijan. Nika i Ana-Marija su ustvari kratile vrijeme do đez-denca na Borovju, pa su im misli bile pomalo iodsutne od goa. Prepustile su meni Kristijana.
Priča mi Kristijan kako je doma razmišljao o gou. Igrali smo na 9x9, kad stiže i striček Zvonko. Gleda Kristijana i pita ga u koji razred ide. Ja uletim: 'Pa on će tek na jesen u školu'. Kako smo odigrali već nekoliko partija Zvonac preuzima Lristijama, a ja krećem igrati sa Karlom, koja je stigla u međuvremenu. Tek su krenuli s igrom, kad Zvonac izjavljuje iznenađeno: 'Kiki mi je zarobio grupu.' 'Pa kaj se čudiš? Ti izgleda još ne poznaješ dovoljno Kikija.'
Sada igram sa Karlom na maloj ploči uz komentare. Učimo. Promatra to i njena mama i pomalo je otplovila u carstvo crnih i bijelih kamenčića.
Sada Zvonac keće sa prikazom igre Karlinoj mami. Kiki je kratko vrijeme promatrač. Ipak je on predškolarac kojega smo 'zbombardirali' čudom novih stvari. Malo je predahnuo i kada je Karla s mamom otošla, vraća se meni nasuprot. Pričamo oonim jakim igračima koji igraju na velikoj ploči, koji su majstori u gou. Predlažem mu da probamo igrati kao majstori. Krenuli smo igrati na velikoj ploči. Slijede neki novi pogledi. Kiki sluša i slaže kamenčiće. Upozoravam ga na moguću zbrku u mislima. Treba, ipak, vremena da se majstorski igra. Probali smo malo i to je za sada dovoljno. Doći će vrijeme.
Dolaze nam i Medaki, još sviježih utisaka iz Praga sa turnira. Mirta zadovoljna nakon pet poraza, jer, kaže, puno je naučila.
Robi sjeda meni nasuprot na partiju. Naravno, na velikoj ploči. Bila je to ravnopravna partija učenja. Često vraćamo poteze, razgovaramo, ukazujemo na razloge igre, razmišljanja i gledanja. Posebno mu skrećem pozornost na ubijanje grupa i spašavanje njihovo. Nije to jedini smisao igre. Njegov nemiran duh to ne prihvaća sa oduševljenjem. Znam Robi, nije se lako odreći nečega što te zanima, ali vrijedi proširiti horizonte, jer ima velikih, a možda i većih, zanimljivosti i u drugačijim pogledima. Bilo je to burno druženje sa Robijem.
Stigla je i Lana sa bratom Ivanom. Bio je to povod novom prijateljstvu i koraku u novo. Skoro spontano krenuli su mali Ivan i mali Stjepan igrati na 9x9. Ne znam koji im je rezultat bio, ali je tata Damir sliknuo povjesni trenutak kada mali Stjepan Medak počinje sa igrom goa.


Stjepan i Ivan igraju.

Ostali smo skoro do 'fajrunta'. Bilo je ovo još jedno lijepo i učinkovito druženje u knjižnici u Folki.
Ovdje smo i slijedeći utorak od 17 sati, a i u subotu od 9 na turniru.

bl. Muradenu

Post je objavljen 30.04.2014. u 13:44 sati.