Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mebloarhitekt

Marketing

Soba za tatinu princezu

PITANJE:
Želio bih urediti sobu za kćer, djevojčicu od 10 godina koja voli roza i ljubičaste boje.

ODGOVOR:
Radi se o prostoriji dimenzija 4 metra dužine i 3 metra širine, znači 12 m2 površine koje treba opremiti za boravak djevojčice od 10 godina. Kod rješavanja tlocrta obično prvo smještamo najveći objekt, u ovom slučaju to je krevet. Predložila bih malo veći krevet, npr. onaj primjeren za madrac veličine 120 x 200 cm kako bi djevojčila – uskoro već djevojka! – mogla komotno spavati. Na zidu lijevo od vrata imamo dovoljno mjesta za veliki ormar, odlučili smo se za varijantu s kliznim vratima kako ne bi nepotrebno zauzimali prostor prilikom otvaranja vrata od ormara. Unutrašnjost ormara podijeljena je na dva dijela: u jednom je štangica za vješanje, a u drugom unutarnji ladičar i police za slaganje stvari. Takav raspored osigurati će djevojčici pregledan i dobro organizirani ormar. Na vanjsku bočnicu ormara predložila bih staviti zaobljenu otvorenu policu po cijeloj visini koja će i estetski i funkcionalno dobro upotpuniti ovaj veliki ormar.

Na suprotni zid ići će radni dio: pisaći stol zaobljen na lijevoj strani prema balkonskim vratima ( pisaći stol treba uvijek smjestiti tako da prirodna svjetlost dolazi s lijeve strane kako se ne bi stvarala sjena dok se piše!). Stol ima vrlo atraktivnu nogu složenu od raznobojnih kugla promjera 10 cm što mu daje origionalan i mladenački izgled.

U produžetku stola pa do kraja zida biti će stepenasto složeni elementi/poličari za knjige i ostale sitnice. Svaka vertikala u donjem dijelu ima po jednu duboku ladicu koja je vrlo praktična za spremanje većih stvari poput igračaka i sl. Iznad samog stola predviđene su zidne police na panelu u obliku srca koji se vrlo dobro uklapa u cijeli dizajn sobe budući da je i uzglavlje kreveta u tom istom obliku srca.
Krevet je tapeciran u eko kožu roza boje ( eko koža se vrlo lako održava – samo se obriše vlažnom krpom i ne upija prašinu!). Sve boje prilagođene su ukusu djevojčice i cijela soba djelovati će veselo i nježno.

I evo prekrasne nove sobe za tatinu princezu!



Post je objavljen 30.04.2014. u 13:54 sati.