Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

Press Release Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma povodom izjave HHO o Ukrajinskoj krizi


 photo Ukrajinskakriza_zps44a232d0.jpg


Zagreb, dana 29. travanj 2014.

PRIOPĆENJE za sredstva javnog priopćavanja / PRESS RELEASE

Prima:

Hrvatska izvještajna novinska agencija, i veleposlanstvo Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj.


"Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma odaziva se pozivu Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava koji je pozvao nevladine organizacije da vrše stalni pritisak na medije i svoje vlade s ciljem promjene politike prema državama koje ne poštuju demokraciju, ljudska prava i teritorijalni integritet u Europi i svijetu.

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma već je i bez poziva Hrvatskog helsinškog odbora izvršio 2013. godine pritisak na vladu Republike Hrvatske koja se pridružila zemljama liberalnog Zapada, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, u prijetnji vojnom agresijom na Siriju, koja je prijetila da se pretvori u novi svjetski rat, i upozorio domaću i svjetsku javnost na neprihvatljivo ratno-huškačko ponašanje zapadnih vlada i marionetskog režima u Zagrebu, protivno Povelji Ujedinjenih naroda koja, kao i međunarodni sud, kvalificira ratnim zločinom prijetnje ratom nekoj nezavisnoj državi koja nije agresivna prema nikome u svijetu, niti ruši teritorijalni integritet drugih država, i pozvao DORH da izvrši svoju zakonsku dužnost i obvezu optuživanja odgovornih članova vlade RH pod osnovanom sumnjom da su počinili ratni zločin po međunarodnom i hrvatskom pravu. Domaći mas-mediji su akciju Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma o kritici vlade zbog Sirijske krize popratili protuustavnom cenzurom, i šutnjom kako samo kukavice mogu šutjeti. Za podsjetnik, dokazi koji su objavljeni svijetu svjedoče o tome da je Asad oklevetan od strane zapadnih vlada koje su ga nepravedno optužile da je kemijsko oružje za masovno uništenje uporabio protiv vlastitog stanovništva, iako je napade s kemijskim oružjem u najmanje dva navrata izvršila teroristička organizacija odnosno ogranak Al-Kaide, koja je to oružje dobila od totalitarnog saudijsko-arabijskog režima, što su zapadne vlade znale u trenutku kada su predsjednika Asada optuživale i osuđivale, nazivajući ga „ratnim zločincem“.

Ovaj puta HR Centar IZK upozorava domaću i svjetsku javnost na neprihvatljivo ponašanje zapadnih vlada u Ukrajinskoj krizi koju je prouzročio Washington koji je postao prijetnja svjetskome miru.

Pod vodstvom vlade Sjedinjenih Američkih Država je u Kijevu izvršen državni udar, (dokazi o tome su objavljeni svijetu), i s vlasti srušen demokratski izabrani predsjednik ukrajinske nezavisne države, Janukovič, i njegova vladajuća stranka, te je instaliran marionetski, satelitski poslušnički režim koji je Ukrajinu izručio Međunarodnom monetarnom fondu i svjetskoj zapadnoj financijskoj eliti, i vlastitu zemlju izložio pljačci dobara, prirodnih resursa i narodnoga gospodarstva ukrajinske političke nacije od strane zapadnih korporacija i banaka.

Zgroženi smo krivim prikazom Ukrajinske krize koju je HHO dao u svom priopćenju za javnost koji su mediji prenijeli za razliku od priopćenja Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma koji nije ništa manje vrijedna nevladina organizacija od uvaženog Helsinškog odbora, a k tome potpuno neovisna o bilo kome, jer novac za svoj rad ne prima od nikoga, čak ni od hrvatskih građana koji i na taj način pokazuju svoj odnos prema žrtvama komunizma u Hrvatskoj, to jest prema svojim precima koje prepuštaju zaboravu i ostavljaju ih u bezbrojnim jamama od Triglava do Vardara, zbog čega ih je Bog kaznio tako da nad njima vladaju korumpirani zločinci, i to ne od jučer. (Samo na Maceljskoj gori kod Krapine kraj Zagreba nalazi se 120 neekshumiranih jama s preko 12 tisuća hrvatskih žrtava komunizma.)

Zamjenu teza predstavlja tvrdnja Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, koje potpisuje njegov predsjednik Ivan Zvonimir Čičak, da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, te da navodnu agresiju predvodi ruski predsjednik Vladimir Putin kojeg HHO uspoređuje s de facto ratnim zločincem i „balkanskim krvnikom“ Slobodanom Miloševićem, vođom velikosrpske agresije na nezavisne države i republike Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, i genocida za stvaranje 'Velike' Srbije. Pošto se Slobodana Miloševića često uspoređuje s Adolfom Hitlerom, ostaje za čuđenje zašto HHO nije antifašista Putina odmah usporedio s Hitlerom kako to uredno čine zapadni upravljani liberalni mas-mediji pod izgovorom svoje navodne neovisnosti i pluralnosti.

Ruska država je Velika Rusija već preko 200 godina, i nikoga to u Europi 200 godina ne smeta, naprotiv, s boljševicima u Moskvi rušili su Hitlera koji je prije toga surađivao sa staljinistima isto kao i jugoslavenski vođa 'Tito', i liberalni Zapad (vidi Sporazum u Münchenu iz 1938.), i ostavili na cjedilu antifašističku i antikomunističku Poljsku da je između sebe podijele Staljin i Hitler, dok je u Jalti Poljska prepuštena sovjetskom okupatoru, a navodno zbog Poljske su Zapadni saveznici ušli u rat protiv Njemačke koji je postao svjetski rat.

Optužbe na račun Ruske Federacije, da je anektirala Krim izvršivši tenkovima agresiju na Ukrajinu, i da Moskva tako stvara 'Veliku Rusiju', su apsurdne, i predstavljaju obmanu koje bi bile smiješne da nije tragično, jer takve optužbe vode u Treći svjetski rat. Zapad (USA i EU) traži bilo kakav izgovor da kolaps svojih ekonomija i državni stečaj kompenzira ratom protiv Rusije, i da zavlada cijelim svijetom u korist korporacija i banaka koje upravljaju liberalnim Zapadom koji je u posljednjih 100 godina prešao put od slobode do fašizma.

HHO bi trebala zabrinuti činjenica da je na liberalnom Zapadu počela zloćudna akcija čipiranja ljudi, što predstavlja masovno kršenje ljudskih prava isto kao i prisluškivanje cijelog svijeta od strane vladinih tajnih službi tipa N.S.A., i što Washington krši ljudska prava Edwardu Snowdenu koji je svijetu objavio ovu strašnu istinu koja je dokazana, isto kao što su svijetu objavljeni dokazi o državnom udaru u Kijevu pod vodstvom Washingtona koji se navodno zalaže za ljudska prava i demokraciju, a ruši demokratski izabrane vlade širom svijeta, i likvidira neposlušne državnike, od Allendea do Asada i Janukoviča, pa i John F. Kennedya, dokazanog demokrata i borca za ljudska prava, i mirotvorca, koji je, zajedno s Nikitom Hruščovom, poput Vladimira Putina, spriječio 1962. izbijanje Trećeg svjetskog rata, a za afro-američko stanovništvo Sjedinjenih Američkih Država, to jest za potomke robova izborio temeljna ljudska prava. Ekonomske i političke sankcije arogantnih i samodopadnih režima zapadnih vlada protiv Ruske Federacije su prvi i posljednji korak do rata, kao i uvijek u povijesti.

Umjesto zahvale Vladimiru Putinu što je već jednom spasio svijet od Trećeg svjetskog rata, HHO ga optužuje i kleveće, kopirajući kao nevladina organizacija optužbe Washingtona i poslušnih zapadnoeuropskih vlada zemalja-članica Europske unije.

Cilj Ukrajinske krize je politika divide et impera, podijeliti Ukrajinu, slomiti duh ukrajinskog naroda i učiniti ga robljem zapadnih korporacija, i porušiti sve ekonomske veze Njemačke i Europske unije s Rusijom, usisati Ukrajinu u EU i NATO, dovesti zapadne rakete na granicu s Rusijom, i stvoriti sve uvjete za rat s Rusijom koji bi bio razmjena udara atomskim bombama, i nuklearni holokaust.

Ako je Vladimir Putin kao Slobodan Milošević i Adolf Hitler (zašto se preskače Staljina), što je onda papa Franjo koji je Putina zamolio u Sirijskoj krizi da učini sve kako bi spasio svjetski mir? Je li papa Franjo po toj izvrnutoj logici onda adjutant 'ruskog Hitlera'?

HHO nije smatrao nužnim da upozori na kohabitaciju Zapada s bivšim komunistima u Ukrajini od neovisnosti do Janukoviča, nego optužuje Putina za navodnu agresiju, iako je demokratskom voljom stanovništva Krima na referendumu odlučeno o pripajanju tog poluotoka Ruskoj Federaciji, da ne postane NATO-baza, i odskočna daska za boj protiv Rusije.

Ako si Zapad uzima za pravo da Ukrajinu učlani u članstvo Europske unije, onda i Ruska Federacija ima pravo, ne samo Krim učlaniti u članstvo Ruske Federacije nego i cijelu Ukrajinu, iako Rusija to ne želi nego apelira na zapadne vlade, koje je dobronamjerno zvala „partnerima“, iako one to nisu, da Ukrajina zadrži neutralni status nezavisne države, i tako na najbolji mogući način Moskva pridonosi njezinom teritorijalnom integritetu, iako ima povijesno i etničko pravo na istočne ukrajinske zemlje koje su komunistički vlastodršci samovoljno priključili bivšoj sovjetskoj Ukrajini, a neke dijelove Ukrajine sovjetskoj Rusiji. Ruska Federacija nije intervenirala tenkovima u Ukrajini dok novi ukrajinski režim koji nema demokratski legitimitet jeste slao tenkove na vlastito stanovništvo koje naziva „teroristima“, što je Zapad upozoravao bivšeg predsjednika Janukoviča da ne šalje vojsku na opravdane prosvjednike na kijevskom Majdanu čija je volja naroda izigrana od strane pučista, dok sada podržava slanje vojske na opravdane prosvjednike u Donjeck, Slavjansk i druga pobunjena područja koja ne priznaju pučističku vlast.

Događaji u Ukrajini su neusporedivi s događajima u bivšoj Jugoslaviji gdje je Beograd etnički čistio hrvatsko stanovništvo putem velikosrpskih pobunjenika, dok toga na Krimu nije bilo, naprotiv, predsjednik Putin je rehabilitirao nepravedno za vrijeme staljinizma optužen i proganjan tatarski autohtoni narod, i zajamčio ljudska prava svim stanovnicima Krima bez obzira na jezik, nacionalnost i vjeroispovijed.

Nazivajući politiku Zapada „chamberlainskom politikom popuštanja agresoru“, HHO kao da poziva zapadne vlade da snagom oružja više ne popuštaju Putinu. Bilo bi komično da nije tragično, da jedna međunarodna organizacija za ljudska prava poziva na oružje iako se ne događa niti genocid, niti ratna agresija, jer jedino je u tom slučaju po Povelji UN dozvoljena međunarodna vojna intervencija, radi sprečavanja genocida i zaustavljanja ratne agresije.

Ako je bivši, silom smijenjeni, predsjednik Ukrajine razoružao ukrajinsku vojsku, kako tvrdi HHO, i to uspoređuje sa stvarnim razoružavanjem hrvatskog naroda od strane Račanove partije, s kojim to fantomskim oklopnim vozilima, tenkovima i borbenim helikopterima i ratnim zrakoplovstvom novi režim u Kijevu vodi navodnu „antiterorističku akciju“ u istočnoj Ukrajini? U tri godine vladavine Janukovića je rusificiran ukrajinski vojno-policijski časnički kadar? Stvarno nevjerojatno.

HHO ne barata ni osnovnim činjenicama, tako ni povijesnim činjenicama vezani za Ukrajinsku krizu.

Ukrajinski narod je tridesetih godina 20. st. bio izložen genocidu od strane staljinističkog režima, u kojem je po navodima UN žrtvom palo šest milijuna Ukrajinaca, i rusifikacija dijela ukrajinskog stanovništva izvršena je u to vrijeme, što je dio ukrajinskog naroda prisililo da u Drugom svjetskom ratu surađuje s Hitlerovom Njemačkom, s čime se deklariranom „borbom protiv boljševizma“ nadao spasu od daljnjeg genocida i okupacije. Nasljednice tih antikomunističkih snaga danas liberalni Zapad hinjeno podupire u Ukrajini, zajedno s tehnomenadžerima i tajkunima, koji su na valu revolucije ukrajinskog naroda prigrabili vlast.

HHO krivo predstavlja EU kao „stvarnu parlamentarnu demokraciju s ljudskim pravima“, jer autoritarna Europska komisija s delegiranim „komesarima“ sovjetskog tipa poništava svaku parlamentarnu demokraciju i ljudska prava. EU je ništa drugo nego „EUSSSR“.

HHO „zaboravlja“, da je „dejtonizacija“ Bosne i Hercegovine, i Ukrajine, ucrtana u zemljovid geo-političkog ideologa liberalnog Zapada, Samuela Huntingtona, i da uzroci Ukrajinske krize leže na Zapadu, a ne u Moskvi.

Ukrajinski politički narod, i žrtve komunizma u Ukrajini o kojima HHO ne brine, imaju moralnu podršku Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, i Ukrajina kao neutralna zemlja, u čemu je EU spriječila Republiku Hrvatsku kroz korumpiranu vladajuću eks-komunističku elitu u Zagrebu koja ide ruku pod ruku s krupnim kapitalom na štetu hrvatskog narodnog gospodarstva, i ta politika je uništila hrvatski suverenitet stečen dankom u krvi hrvatskih branitelja u ratu za nezavisnost i slobodu tijekom velikosrpske agresije. S kojim pravom, osim s pravom jačeg, s 'pravom' šake, s ucjenama i manipulacijama, podržavajući nominalno demokratski režim u Zagrebu i režimsku parlamentarnu oporbu, koja je isfabricirala referendum o priključenju Europskoj uniji koji je ispod demokratskog standarda referenduma na Krimu, jer je manjina u Hrvatskoj odlučila o sudbini većini, kao u vrijeme „druga Tita“, omiljenog diktatora „demokratskih vlasti“ u Zagrebu, kojeg narodu nameću silom kao „brand Hrvatske“. Bruxelles je priznao komunistički ZAVNOH u hrvatskom Ustavu, što HHO ne brine, nego je glavna prijetnja Vladimir Putin koji je svijet 2013. spasio od Trećeg svjetskog rata, i zbog toga nominiran za Nobelovu nagradu za mir, koju neće dobiti ni naknadno dok je njegov „partner“, Barack Obama, istu dobio „preventivno“.

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma žali što HHO nije smatrao nužnim da upozori domaću i svjetsku javnost na protuustavnu cenzuru koja se vrši nad Hrvatskim centrom za istraživanje zločina komunizma od osnivanja ove nevladine i jedine nacionalne organizacije tog tipa 2004. godine do danas, koja se bori za polumilijunske hrvatske žrtve komunizma i njihove obitelji, i za povijesnu istinu o njima i o komunističkim zločincima koji se u RH predstavljaju licemjerno kao „antifašisti“. Jedno desetljeće cenzure, jedno desetljeće gaženja Ustava i temeljnih ljudskih prava od strane režima i njegovih medija za agitacijsku propagandu.

HR Centar IZK također žali što HHO već ravno 20 godina šuti o razbijanju višestranačkog sustava u Hrvatskoj, koje se dogodilo u državnom udaru protiv Hrvatske stranke prava, i politički-motiviranim ubojstvima njena tadašnjeg demokratskog i antikomunističkog vodstva i organizatora hrvatske obrane protiv velikosrpske agresije i eliminacije Republike i podjele BiH. Umjesto toga napada se Rusku Federaciju kao da je 3. Reich u pitanju, i kritizira domaći režim i njegove zapadne gazde što ruski „Reich“ još nisu pretvorili u prah i pepeo. Pametnome dosta!"


 photo PhotoWALLSTManhattanNewYOrkCity_zps8abbb91c.jpg

Uzrok Ukrajinske krize


Post je objavljen 29.04.2014. u 23:08 sati.