Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

Borba za Posavinu

Bilder hochladen

Pridružite se stranici, okupimo sve prijatelje B. Posavine, one koji su ovdje živjeli ili žive.
Također vas pozivamo da pridružite se borbi za povrataka Bosanske Posavine, pročitajte poruku(na dnu je obrazac).
https://www.facebook.com/bosanska.posavina.9

Jeste li se ikada pitali kako bi Bosanska Posavina izgledala danas, da nije bilo rata ?
Jeste li ikada poželjeli da se svi Posavljaci vrate na svoju rodnu grudu, zajedno s obitelji ?
Jeste li ikada poželjeli uključiti u pokret za obnovu Bosanske Posavine, nezavisnu i nestranačku borbu ?

Upravo su to osnovna pitanja kojima se želimo baviti. Okupljanjem i organiziranjem Posavljaka pa i svih prijatelja Bosanske Posavine. Sa ciljem nestranačke borbe. Želimo sa vašom podrškom ako Bog da, i aktivnim sudjelovanjem u bliskoj budućnosti organizirati stožer za obranu Bosanske Posavine. Jedan nestranački i nezavisni pokret sa čistim ciljem bez osobnih interesa i bez političke borbe za vlast.
Da se razumijemo, naša borba je politička ali se ne želimo i nečemo dijeliti po stranačkoj pripadnosti ili padati na podvale kako se borimo za vlast. Stranke su uzrokovale podijele pa čak i izdaju u našem slučaju i zato tim putem ne želimo ići.
Naš osnovni problem je ne organiziranost i to u političkom ali i ekonomskom smislu. Čuli ste izreku ''pero je jače od mača'' što je 100% točno. Kada bi bilo političke organiziranosti jednim potezom ''pera'' (glasom) Bosanski Brod bi bio oslobođen.
Vjerujemo kako se još i danas sjetite B. Posavine prije rata. Oni preostali Posavljaci sjete se kako je nekada bilo, pet razreda prvašiča u školama a danas se jedva skupi jedan a u nekim mjestima čak ni to. Sjete se kako je B. Posavina bila žitnica bivše države, jednom riječju sjete se kako se dobro živjelo.

Što ako vam kažemo kako nije nemoguće obnoviti B. Posavinu ?
Što ako vam kažemo da nikada nismo bili tako blizu a opet tako daleko od ostvarenja već više od dva desetljeća starog sna povratka B. Posavine?
Konačno se potegnulo pitanje regionalizacije BiH, revizije Deytonskog sporazuma. Nikada bolja prilika za nas, ali postoji blokada. Blokada je u nama, bilo to zbog razočaranosti, umora ili pesimizma mi blokiramo sami sebe. Danas kao da B. Posavina nikada nije ni postojala, kao da je to neka davna prošlost. Danas se naši tzv. ''predstavnici'' naroda, B. Posavine odriču kao nekog neuspjelog projekta. Odnosnono nečega što ih se ne tiče.
Svojom pasivnošću bacili smo B. Posavinu u zaborav. Zbog toga mi vas pozivamo na organiziranost i maksimalnu podršku čistoj borbi za Bosansku Posavinu jer neće nas nitko cijeniti ako prvenstveno mi sami ne cijenimo sebe.
Pridružite se stvaranju stožera za obranu Bosanske Posavine. U tu svhru molimo da ispunite ovaj obrazac koji će nam pomoći da okupimo i organiziramo Posavljake.

Biti će Bosanske Posavine, uz Božju pomoć, taj dan će sigurno doći !

LINK obrasca
https://www.facebook.com/bosanska.posavina.9/app_190322544333196

Post je objavljen 26.04.2014. u 11:30 sati.