Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

JE LI TO MOGUĆE?!

I. Marijačić: Moralna izopačenost jedne žene i ministrice


Objavljeno Nedjelja, 06 travnja 2014 18:00




Sramotno ponašanje Vesne Pusić

Angelina Jolie zaplakala je nad pričama srebreničkih žrtava prošloga vikenda i budući da je slavna, njezine suze više su odjeknule u svijetu nego sve suze silovanih žena prije 20 godina. Prije toga, u Sarajevu održana je međunarodna konferencija o sprječavanju seksualnoga nasilja u ratovima na kojoj su, uz ostale, sudjelovali britanski ministar vanjskih poslova William Hague i hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Sam čin i vrijeme održavanja konferencije, sudionici i način na koji je režirana ta predstava za javnost uvreda je za sve žrtve rata, posebno za silovane žene. U izvješćima se pazilo da se ne spominje tko su bili agresori i silovatelji, a vrhunac jada, licemjerja i žalosti sadržan je u činjenici da su se, eto, neki od sudionika rasplakali u gradu masovnoga pokolja i silovanja koji je međunarodna zajednica, dijeleći BiH, za nagradu dala – Srbima.

Dakle agresorima i silovateljima, a ne žrtvama. Nije tu bilo ni zrnca iskrenoga suosjećanja, kajanja ili isprike, nego samo paradne i snobističke manipulacije s osjećajima i sudbinama žrtava. Da su to sposobne prepoznati, vlasti u BiH zabranile bi ovakvo krokodilsko naricanje. Sjetili su se žrtava silovanja ni manje ni više nego 20 godina nakon što se to dogodilo i nakon što je taj isti svijet skrštenih ruku promatrao sadističke orgije srpskih zločinaca.

Ali nije, na žalost, samo promatrao. Hrvatske sigurnosne službe snimile su tada razgovor predstavnika UN-a u Srebrenici kako daje jamstvo Ratku Mladiću da NATO ne će reagirati kad on krene na Srebrenicu, a neka, rekli su mu, reda radi, postavi par starih kamionaVukovar - silovane žene i tenkova kao lažne ciljeve u slučaju da reagira. Prema tome, međunarodna zajednica, ili barem jedan njezin dio, ne može suzama, s 20 godina zakašnjenja, oprati svoju odgovornost za taj strašni i masovni srpski zločin. I ne radi se samo o grijehu propusta.

Da nije Hrvatske, jedinice Ratka Mladića isto bi ponovile, u još strašnijim razmjerima, u Bihaću. I tu su predstavnici međunarodne zajednice dali odriješene ruke za počinjenje zločina srpskim zapovjednicima. Britanski zapovjednik tamošnjih snaga, a to su također snimile službe hrvatskoga elektronskog izviđanja, dao je jamstvo Srbima da ne će biti reakcije međunarodnih snaga u slučaju njihova konačnoga obračuna s Bihaćom.
Najveća sramota

Čim su hrvatske službe snimile razgovor britanskoga i srpskoga zapovjednika, proslijedile su ga Amerikancima koji su bili zaprepašteni. Dojavljeno je i Englezima, a oni su u početku mislili da ih je snimila CIA te su žurno .smijenili zapovjednika svojih snaga u zapadnoj Bosni. Nastavak priče poznat je: Hrvatska je krenula u oslobodilačku operaciju "Oluja" tijekom koje je spašen i Bihać, na čemu Hrvatskoj do danas nitko nije rekao ni hvala. A onda, nakon 20 godina, u Sarajevu se sa superiorističkim pogledom na konferenciji posvećenoj žrtvama rata pojavljuje nitko drugi nego britanski ministar vanjskih poslova i drobi o ulozi svijeta u sprječavanju silovanja u ratu. Ništa lijepoga o tome i takvome svijetu nije se moglo reći prije dvadeset godina, a danas još manje.

S tipično podaničkim i provincijalnim instinktom za dobivanjem na važnosti ako liže pete moćnima, u Sarajevu se pojavila i hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i odmah nakon par dana na svojoj internetskoj stranici objavila je fotografije u društvu s Angelinom Jolie i britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom. Zajedno, svi troje, valjda predstavljaju veliku moralnu snagu u ovome svijetu.

Taj se sarkazam čini jedini ljekovitim nad činjenicom nevjerojatne moralne izopačenosti ove žene. Još prije par godina, drsko je odbila primiti izaslanstvo žena silovanih u Vukovaru, a onda, kako bi ostala dosljedna u svojoj psihopatologiji, poručila im je, rugajući se zapravo njihovoj sudbini, da se pridruže aktivistima gej parade u Splitu. Uvijek je na te stradale žene gledala s prijezirom i mržnjom. Sada hrli u Sarajevo tobože solidarizirati se sa silovanim Bošnjakinjama.

Ali ne zato što je njoj žao žrtava, nego zato što su tamo Angelina Jolie i britanski ministar vanjskih poslova i ostala gospoda iz moćnoga svijeta. Vesna Pusić, poznata sada i po tomu što je ustaška kći jer joj je otac Eugen Pusić bio uniformirani sudac u NDH, zapravo je danas najveća sramota ove države, ali kao i obično nije ona kriva, nego oni koji su joj, dijeleći s njom isti anticivilizacijski i protuhrvatski sustav vrijednosti, omogućili da bude ministrica.

Ivica Marijačić
Hrvatski tjednik

Pripremio: K. H.


Post je objavljen 23.04.2014. u 15:36 sati.