Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/catwoman009

Marketing

Poslijednji dani planeta 7emlje ?



Suočena s te7om / 7aključkom o robovlasništu i7 prethodnog napisa ( indoktrinacija strahom od smrti veže osobu 7a vlastitu materijalnu eg7istencijiu pod svaku cijenu ) ne mogu prešutjeti ono što već dugo promišljam i nisam jedina u tome ( čini mi se da su Tolstoj, Einstein ili Twain već spominjali tu činjenicu ) kako smatram da 7a robovlasništvo nisu samo potrebni robovi s jedne i robovlasnici s druge strane, nego je situacija malkice 7apetljanija, podsjeća na one ruske figurice babuški, cijeli7 ni7 umetnutih jedne u druge ...

Uvjerila sam se, nažalost, tijekom više osobnih iskustava, kako u gotovo svakom robu čuči mali robovlasnik, koji svoju nadmoć 7lupotrebljava prema slabijima od sebe ( životinje su tu na najnižoj hijerarhijskoj ljestvici, nažalost, iako posve nedužne i posve i7van tog 7ačaranog kruga rob-robovlasnik, što ih u odnosu na ljude čini savršeno svetim bićima, a to su neke ranije i mudrije, manje degradirane ljudske kulture odavno primijetile i vrlo cijenile ), dok se prema svom 'nadređenom' ( bilo osobi i7 partnerskog odnosa, poslodavcu ili djetetu ) ponaša beskrajno uli7nički i popustljivo. A i u tom njihovom 'nadređenom' gotovo redovito čuči rob, opet pokoran nekom svom lokalnom šerifu karmičke prirode. I7nad svakog popa ima pop, pa makar ta vertikala išla i u krug.

Rješenje ? Očito najprije transformacija karmičkih obra7aca, koja će osobu lišiti trauma ( gubitka svoje cjelovitosti ) i poslijedično nastale nesigurnosti, neispunjenosti, blokiranosti / ne7nanja 7bog čega se dotična osoba odlučila 7a ulogu žrtve ili nasilnika.

Tek tako o7dravljena, iscijeljena bića sposobna su ravnopravno i suradnički živjeti s ostalim bićima na ovom planetu, na osobno 7adovoljstvo i opću korist - što su prekrute i prešture riječi 7a svu radost i bogatstvo ( duhovno, ali i materijalno ) koju takav stil međusobnog ophođenja i organi7iranja može pružiti ama baš svima.

Taoisti to 7ovu win-win situacije, gdje svi pobjeđuju i svi dobivaju. sretan


Post je objavljen 23.04.2014. u 02:10 sati.