Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

INTERVJY SA GOSPOĐOM NADOM SKEC IZ ĐURĐEVCA

Nada Skec (42)

Hrvatskoj udruzi za ljudska prava ŠTIT iz Bjelovara, obratila se je gospođa Nada Skec, iz Đurđevca, koja smeta da njenom suprugu Berislavu Skecu, prometnom policajcu je nanesena golema nepravda.

BRANKO STOJKOVIĆ: Gospođo Nada recite mi kako Vi gledate na aferu koja je izbila u vezi "kamioni i policajaci", gdje je bilo uhićeno 11 ljudi, od kojih je 9 policajaca, među kojima je bio i vaš suprug.

NADA SKEC: Moj suprug dobio je otkaz u policiji 10.07.2013., a uopće nije bio kriv, niti su postojali ikakvi čvrsti dokazi . I zato me to osobno smeta.

BRANKO STOJKOVIĆ: Kako to mislite; da ne postoje dokazi?

NADA SKEC: Od svih dokaze protiv mog supruga USKOK ima samo neku telefonsku snimku od 30-tak sekundi. Čak prvi razgovor oni nemaju snimljen ili namjerno ga prešućuju - kad je Milenko Radošević s telefonom nazvao mog supruga i rekao mu da "zbriše" neku kaznu za njegovog kolegu.

BRANKO STOJKOVIĆ: Znači pritvor od mjesec dana je određen za vašeg supruga Berislava Skeca i Milenka Radoševića, po prijedlogu USKOK-a, kako ne bi oni utjecali na svjedoke.

NADA SKEC: Ja znam da moj suprug nije ništa kriv i na listi optuženih je zadnji jedanaesti. A za to je kriv i Darko Mihoković, koji je bio u policijskoj disciplinskoj komisiji, između ostaloga mišljenja sam da je mome suprugu sve podmetnuto..

BRANKO STOJKOVIĆ: Kako mislite "podmetnuto?"

NADA SKEC: Na taj slučaj nisam mogla ostati ravnodušna, pa sam zatražila od USKOK-a na moju inicijativu da me netko primi na razgovor. Primio me je Pevoslav Kulić, i njemu sam podrobno sve ispričala, gotovo naš razgovor je trajao dva i pol sata. Bila sam u nadi da će se nešto poslje toga pozitivno dogoditi - ali sad vidim da od tog razgovora u USKOK-u nema ništa.

BRANKO STOJKOVIĆ: Taj gospodin Kulić znam da je radio u policiji u Bjelovar, a sad radi u USKOK-u, znači ništa vam u istjerivanju pravde nije pomogao?

NADA SKEC: Milenko Radošević iz Bjelovara, predsjednik Ceha autoprijevoznika pri Županijskoj obrtničkoj komori iz Bjelovara. On je mog muža dvaput samo nazvao i to je sve. Sjećam se, da baš smo jednom svi ručali za stolom kad je on zvao.

BRANKO STOJKOVIĆ: Policajce terete za primanje mita i zloporabu položaja i ovlasti, a autoprijevoznike za davanje mita i poticanje na zloporabu. Policajci su unaprijed s obrtnicima dogovorili da će ih obavijestiti o svakoj planiranoj akciji kontrole prometa.

NADA SKEC: To je istina, ali moj suprug u tome nije ničem sudjelovao, a sad je bez posla i kraj toga imamo dvoje djece - dva sina 16 i 17 godina. Treba se obitelj uzdržavati... Moj muž je dragovoljac "Domovinskog rata" i hrvatski branitelj, i to od 1990. godine. U policiji je radio dugi niz godina i dobio razna odličja.

BRANKO STOJKOVIĆ: Koga vi vidite kao glavne krivce što Vaš suprug je izgubio posao?

NADA SKEC: Smatram da tu ima nekoliko ljudi koji nisu odgovorili na moj upit, nego i dalje su se nastavili bešćutno i ne odgovorno ponašati... A to je: Željko Grgešić, šef sektora za promet, čija supruga je sutkinja u Koprivnici. Darko Rep, načelnik policije Koprivničko-križevačke županije, te sve ostale odgovorne institucije u Đurđevcu, koje su mogle, pomoći da tu optužbu protiv mog supruga Berislava, lako se sruši, ali oni nisu se založili i nisu htjeli...

BRANKO STOJKOVIĆ: Što sada slijedi?

NADA SKEC: Moj suprug i dalje dobiva pozive za sudska ročišta iz Koprivnice, sud još traje i nije osuđen,.., te i dalje se nalazi na birou za zapošljavanje.

BRANKO STOJKOVIĆ: Auto-prijevoznike je najviše zanimala kontrola pretovara kamiona, za što su uhićeni policajci dobivali dodatne novčane nagrade. Tako su mnoge policijske akcije propale jer su unaprijed bile razotkrivene.

NADA SKEC: Ja odgovorno tvrdim da moj suprug nije imao nikakav interes od toga, a još manje da bi primio kakve novce. Još jednom moram reći da mome suprugu je sve namješteno.

BRANKO STOJKOVIĆ: Vjerujete li u to da takav slučaj je namješten za Europsku uniju, kako bi se pokazalo da tobože u Hrvatskoj funkcionira pravna država.

NADA SKEC: Može biti!

(Intervjy, 05.04.2014., započeo u 19,13 sati)

---------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar /06.04.2014. (Nedjelja)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2005.



Post je objavljen 05.04.2014. u 23:11 sati.