Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Ples na svili



Prizor sa predstave „Snježna kraljica“ Triko cirkus teatra, održanoj u Kulturnom centru Travno 07.02.2014. Snimio: Vedran


Znate li što je ples na svili?

To je akrobatska vještina pomoću koje izvođači na obješenoj tkanini izvode razne zahvate i figure (penjačke, zamotavajuće, padajuće i razne druge) koji podsjećaju na ples. Kod nas se akrobatika uglavnom još uvijek gleda kroz prizmu raznih žonglerskih disciplina i trapeza, no ima tu još mnogo drugih vrlo raznolikih vrsta i podvrsta, a ples na svili je jedna od manje poznatih kod nas. Na sreću, zahvaljujući nekolicini umjetnika koji su svoje znanje i vještinu raširili kroz razne medije, možda najviše kroz kazalište (najpoznatija je Iva Peter Dragan, OVDJE pogledajte razgovor sa njom objavljen u „Jutarnjem listu“), ples na svili je sve rašireniji, a ja sam se sa njim proteklih mjeseci susreo već nekoliko puta. Prvi susret je bio na predstavi „Snježna kraljica“ Triko cirkus teatra koju sam sa obitelji gledao sredinom siječnja u Kulturnom centru Travno ... više od polovice predstave se zapravo odvija u zraku, sa glumicama koje se na nizu zavješenih tkaninakreću kroz prostor poput ptica – pogledajte fotke na kraju posta!

A obzirom da mi se kćer i inače voli penjati i pokazivati svoju spretnost, logičan nastavak te priče je bilo raspitivanje postoji li možda u gradu kakav tečaj za djecu ... i, nakon ponešto traganja smo ga i pronašli! Jedna od iskusnih umjetnica na svili, Alma Selmanović, započela je tečaj za osnovnoškolce (zasad su tu samo cure, no smiju doći i dečki wink) , koji se odvija četvrtkom od 18 do 19:30h u Multimedijalnom centru Kopriva u Ilici 196. Klub Kopriva je sam po sebi magičan, a kad mu se još k tome doda ovakav tečaj onda njegov prostor postaje poput malog cirkuskog šatora – pogledajte fotke!

Dakle, ako u kući imate dijete koje obožava penjanje i vježbe spretnosti, možete ga poslati na ovaj tečaj – možda će mu/joj se svidjeti (prvi dolazak je besplatan). A ako želite saznati malo više o tečaju, pogledajte i prilog kojeg je snimila HTV i emitirat će ga u okviru emisije „Dobro jutro Hrvatska u četvrtak, 03.04.2014. između 08:30 i 9h.

(naravno, i odrasli se mogu baviti plesom na svili, no na drugom mjestu – recimo na tečaju koji se odvija u AKC Medika. Ako vas to zanima, javite mi se pa ću vas uputiti ... wink )



Tečaj plesa na svili u MMC Kopriva, snimanje za emisiju „Dobro jutro, Hrvatska!“. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Sa tečaja. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


A sada i obećane fotke sa predstave „Snježna kraljica“ Triko cirkus teatra!



Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran


Snimio: Vedran



Post je objavljen 01.04.2014. u 14:23 sati.