Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

ČESTITAM VAM DAN GRADA PAGA !



Danas je 30. ožujak – Dan Grada Paga, dan kada je 1244. godine, dakle, prije punih 770. godina, kralj Bela IV Grad Pag proglasio slobodnim kraljevskim gradom.
U 70 posto slučajeva dan grada slavi se na dan zaštitnika grada, u ostalim dijelovima Hrvatske, ostatak od 30 posto gradova u Hrvatskoj slavi dan grada uz događaj koji je trajno obilježio taj grad.


Kroz dva prijašnja posta o Danu Grada Paga, pisao sam da je ovime Gradu Pagu učinjena nepravda poradi toga što današnji grad Pag ima svoj "krsni list", svojom Poveljom o utemeljenju 18. svibnja 1443. godine.

Događanja koja su se dešavala povodom Dana Grada prilika su za promociju kulturnih, duhovnih, naučnih, športskih dostignuća i rezultata građana Grada Paga. Poradi toga i u okviru obilježavanja Dana Grada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodjeljena priznanja.
Svim dobitnicima čestitam na vrijednim priznanjima, a svim paškinjama i pažanima, te stanovnicima Grada Paga upućujem iskrene čestitke za daljnji razvitak našeg grada na svim razinama.


Post je objavljen 30.03.2014. u 11:51 sati.