Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Socijal-nacional-zeleni

Socijalne ideje zadiru dublje u problem pravednosti od površne vlastite (socijalističke ili socijalne) interpretacije.
Privatno vlasništvo je civilizacijska stečevina (kao pojam nastao na određenom stupnju društvenog i civilizacijskog razvitka). Kao institut, kako je nastao može i nestati, ali bi nestankom prouzročio dublje posjedice (od onih kojima se poznate (socijalističke, komunističke) teorije nose).
Privatno vlasništvo potiče odgovornost i trud (koji se nagrađuje), dodovode do kontinuiteta te odgovornosti i postepenog općeg napretka ...
Negativna posljedica je selekcija (koja nužno postoji, u ovom ili nekom drugom obliku). Selekciju ionako ne možemo zaobići.

Ustrajavanje na socijalističkim (revolucionarnim, marksističko-komunističkim) idejama, Rusija je vršila ekspanziju (hegemonizam) na azijska prostranstva naseljena društveno nerazvijenijim narodima.
Teorija nenasljeđivanja (kao temeljna podloga) ideološki im je omogućavala pravna prisvajanja teritorija i prirodnih resursa na tim teritorijima.

U Hrvatskoj je socijalna misao zaživjela preko komunista-boljševika, prorusko, prosrpsko orjentiranih. Izjednačavanjem prava i vlasništva omogućavali su inferiornijoj etničkoj skupini zavladati cijelim prostorom.
Činom izjednačavanja prava i vlasništva izbrisali su civilizacijsku tekovinu - nasljeđe (i prava proistekla iz nasljeđivanja).

Socijalnost je selektivnog dosega. Primjenjvala se na nositelje nasljednog prava - Hrvate i obezvlaštene Srbe. Srbima u prilog.
Ali nositeji socijalnih ideja nisu svoju socijalnost primjenjivali u vlastitom domu (uglavnom oduzete i nacioanalizirane, pa privatizirane vile, kuće, stanove). Nisu se odricali vlastitih primanja u ime socijalne jednakosti. Nisu ostavljali svoje u nasljeđe zajednici.
Podjednako, Srbi u Hrvatskoj nisu zagovarali jednak tretman (socijalan i socijalistički) crnaca iz Sudana u Srbiji, niti npr. Albanaca na Kosovu.


Namjera mi je ukazati na ideju socijalizma i socijalnu ideju kao oruđe u specijalnom ratu genocidnog osvajanja teritorija i obespravljivanja jednog naroda (nacije) dotada nositelja svih prava ...


Prikrivanje (poveljom UN-a) nedozvoljenih radnji, poduprtih surovim despotizmom i krvavom diktaturom spada u red teških zločina.
Nositelji tih procesa i ideja moraju biti kažnjeni.


Svjedoci smo bitne razlike zagovaranja socijalnih ideja uskraćenih za pravo oštećene strane nepristati na diobu dobara za razliku od nametanja socijalnih ideja (bez prava na protest).
Politika nije sredstvo sporazumijevanja, već sredstvo ostvarenja ciljeva.

Oni koji su prekoračili granicu dozvoljenog spadaju u zločince (protiv čovječnosti). I moraju odgovarati.
Jugoslaveni, nesvrstani samoupravni socijalisti moraju za prorusku četničko-velikosrpsku fašističku politiku specijalnog rata odgovarati.

Bez jednoumlja i krvavog represivnog aparata nemaju nikakve argumente za svoja (ne)djela.


roses for stalin, 1949.





Post je objavljen 30.03.2014. u 09:57 sati.