Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Vijesti iz sabora


Danas je u saboru donesena nacionalna strategija za borbu protiv siromaštva.
Prvi korak novog plana za Hrvatsku bez siromaštva je ukidanje državnih potpora za zapošljavanje i stručno usavršavanje mladih.
Prijedlog vladajućih je zdušno podržala i najveća oporbena stranka, zaključivši kako 1600 kuna mjesečno mladim osobama s diplomom ionako ne znači ništa u životu.
A s obzirom da do diplome nisu došli kupnjom ili plagijatom (jer, da jesu, bili bi članovi neke od parlamentarnih stranaka i imali osigurano namještenje), znači da su učili i nekako se snalazili tijekom studija kako bi se mogli financirati, pa je za očekivati da će se snaći i bez te sitne naknade.
Također je donesena jednoglasna odluka o tome da se sva sredstva namijenjena povećanju socijalnih naknada i naknada za nezaposlene usmjere u budžete ministarstava, županija, državnih agencija i službi, s objašnjenjem da neznatno povećanje naknada neće nezaposlenima i siromašnima značiti ništa, a povećanje životnog standarda ljudi na čelima državne i lokalne samouprave te državnih službi i agencija je ionako jedan od osnovnih ciljeva bavljenja politikom.
Na kraju je donesena i Nacionalna strategija za povećanje bogatstva i blagostanja bogatih, koju je po izglasavanju premijer osobno odnio u jedan zagrebački toranj na potpis odobravanja.

Post je objavljen 28.03.2014. u 15:34 sati.