Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kre-kreativni

Marketing

MACRAME

Macrame je vještina vezivanja čvorova u određene uzorke, koji se mogu iskoristiti za cijeli niz kreativnih uporaba. Pojam ''macramé'' je arapskog porijekla i u svom orginalnom značenju znači resa, nit. Tijekom godina ova je umjetnost i zanat pala u ne- korištenje, da bi se ponovno oživila 60ih godina s hippie pokretom i od onda se ponovno budi taj interes za drevnim zanatom.

Sada kada sam napisala u kratko što je macrame, evo zašto sam ja počela raditi odnosno plesti visilice tehnikom vezivanja čvorova. Obzirom da od prije volim plesti vunom, koncem, pa zašto ne i špagom i to golim rukama, bez raznih igala i drugih pomagala. Visilice su super za objesiti u blizini prozora ili nekog drugog mjesta u kući ili vani sa puno svjetlosti gdje bi biljke mogle rasti bez puno muke te biti lijepe i zdrave.


Prva visilica je napravljena u dva "kata", meni je to idealno za neko začinsko bilje pa onako dvije različite vrste posaditi u teglice i imati pri ruci. U ovoj je posađen habanero naranđasti(gore), za one koji ne znaju to je ljuta papričica naranđastih plodova, trajnica koju možemo imati godinama, a dolje je posađen matičnjak vrlo aromatičnog lišća koji miriše na limun, isto trajnica. Namjerno sam posadila mlade biljke tako da se bolje prilagode prostoru u kojemu će boraviti, a vrlo brzo će biti velike biljke i ukrašavati prostor u visilici.




Druga visilica je za jednu posudu, u nju sam posadila ukrasnu biljku koja se zove tradescantia, postoje razne ljubičaste, zelene, šarenih listova poput ove. To su puzavice koje vrlo brzo rastu, te izgledaju prekrasno u raznim visećim vrtovima. Isto tako sam posadila reznice od moje velike biljke koju imam, a već za mjesec dana će lijepo popuniti posudu.



Post je objavljen 28.03.2014. u 11:15 sati.