Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SVEĆENIKE SVE VIŠE ZANIMA NOVAC A SVE MANJE ISTINA



U životu nije ništa slučajno i gotovo sve se dešava sa nekim razlogom. Tako nije bilo slučajno što sam se ja našao "u to vrijeme i na tome mjestu" na starome groblju sv. Andrija u Bjelovaru, u četvrtak 20.03.2014. godine. Kada sam oko 14,00 sati išao na grob svojim roditeljima. U to vrijeme su baš sahranjivali jednog bjelovarčanina koji je izvršio suicid (vješanjem). Svi znadu Zvonka Pjajćika, on je u Livadića ulici ima caffe bar i sportsko igralište tenis. Odlučio je prije vremena otići na drugi svijet u 72-toj godini života. Evo, očito je mjesec kad umiru većinom sami sedamdeseto godišnjaki, ovih dana je umrla i doktorica Dubravka Fočić, zubarka.

U prolazu na groblju slušam ti ja oproštajni govor kod mrtvačnice, koji je držao nastavnik u mirovini Ivan Pintar. Taj govor je bio predugačak, između ostaloga i licemjeran i pun čudnih riječi za takvo mjesto. Ono što mi je ostalo čudno u tom govoru je bilo: "Zvonko ti se nisi ogriješio o kriminalnu pretvorbu i privatizaciju..." itd. Čulo se je tu svakojakih priča da čovjek se je ubio jer mu se je sin Zdenko Pjajćik prije desetak godina ugušio se u plinu i on to nije mogao trpjeti.. Neki kažu da je bio u velikim dugovima, i da njegova imovina je stavljena bila na prodaju. Neki isto kažu da brat mu je umro prije dva tjedna i to da ga je potreslo...

Ono što ja želim ovdje kazati: da pravi vjernici se ne ubijaju i da svećenik ili bolje rečeno "pop" takvima ne bi trebao doći na posljednji ispraćaj i podariti im sve sakramente i posvete... To je prva sramota od Rimokatoličke crkve. A druga velika sramota je što u Bibliji striktno piše; Ja sam vaš bog "ŠTIT", i tko vam je to naredio da zapalite poslije ovo zemaljske smrti tijelo?!" Očito je, da kršćani ne znaju što čine, niti njihovi posrednici ti crkveni oci... Pokojni Zvonko Pjajćik je (u vatri) kremiran i njegov pepeo u urni je položen u grob. Htio bi ovdje spomenuti da povijesni Isus Krist, upravo se je najviše borio protiv "licemjerstva i farizejstva", koji bez svijesti danas i samo postoji... U ime boga se uzima novac,.., i opraštaju grijesi..

---------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar /22.03.2014. (subota)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 1971.


Post je objavljen 22.03.2014. u 08:24 sati.