Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Ljudi koji su preminuli premladi

Danas ću govoriti o ljudima koju su mogli napraviti još puno više nego su napravili, no prerana smrt ih je spriječila.

Amy Winehouse (1983.-2011.)



Britanska popularna pjevačica je pokorila svijet s pjesmom "Rehab", a još su tu popularne "Valerie" i "Back to Black". Njen otkačeni i divljački stav je osvojio mnoge, a mogla je učiniti mnogo više, da nije umrla u 27. godini zbog prevelike količine alkohola u njenom tijelu. Odaziv glazbenika da joj odaju počast je bio rekordan, zato su tu bili U2, Courtney Love, George Michael, Mark Hoppus, Pete Wentz, Michael Stipe, Billy Corgan, Alex James, Sebastian Bach, Brody Dalle, a nemojmo zaboraviti Green Day, koji je Amy odao počast u istoimenoj pjesmi "Amy".


Aaliyah (1979.-2001.)



Diva Indijanskog podrijetla je palila i žarila 90-ima. Imala je ogromno mnogo potencijala, što je i prenijela u svoja 3 albuma. Sa 15, 17 i 22 godine je snimila albume koji su sve skupa prodani u 32 miljuna primjeraka. Imala je ogroman potencijal, no njen žiot je tragično završio 2001. tragičnom avionskom nesrećom na Barbadosu. Uzrok toga je da je pilot bio pod utjecajem alkohola i kokaina. Njen sprovod je bio održan uz 800 uzvanika, a 22 bijele golubice su bile puštene, a one su simbolizirale njene godine.


Cory Monteith (1982.-2013.)



Kanadski glumac, vjerojatno najpoznatiji po ulozi Finna Hudsona u seriji "Glee", je osvojio srca obožavateljica, što svjedoči da je osvojio "Teen Choice Awards" nagradu 2011. Već u 19. godini je Cory imao problema s drogama, no, na zahtjev obitelji, je otišao na rehabilitaciju. Baš dok se sve činilo sjajno, Cory je preminuo 2013. u Vancouveru zbog predoziranja heroinom i alkoholom. U Grammy nagradama je bio njegov "in memoriam".


Heath Ledger (1979.-2008.)



Odlično prihvaćen od publike, Heath Ledger je bio ikona Batmana, te je često proglašen kao najbolji Joker svih vremena. Također, tu je i film "Planina Brokeback", koji mu je donio svjetsku reputaciju. Umro je 2008. od predozianja lijekovima za poremećaj spavanja. Posthumno je dobio nagradu Australskog instituta za film, te je tako postao jedini čovjek koji je tu nagradu dobio posthumno.


Brittany Murphy (1977.-2009.)



Jedna visoko-klasna i vrlo poznata glumica, najpoznatija po filmu s Eminemom "8 Mile", i po romantičnoj komediji "Just Married" je umrla 2009. srušivši se u kupaonici. Dosta se nagađalo o njezinoj smrti, ali na krajuje ispalo da je sve to bila kombinacija anemije, upale pluća i predoziranja lijekovima.


John Lennon (1940.-1980.)



On je jedan od najvećih glazbenika ikada. Što s Beatlesima, što s svojom solo-karijerom. S Beatlesima je uspio prodati preko 600 miljuna albuma. Zato je 1980. potpisivao novi album obožavateljima, koji je napravio s sojom ženom Yoko Ono, te se tu pojavio njegov ubojica, Mark David Chapman, koji je par sati kasnije ubio Lennona.

Post je objavljen 13.03.2014. u 15:53 sati.