Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Izgubljene je teško gledati

Suđenje Ivi Sanaderu iznjedrilo je nekoliko spoznaja. (Prvu spoznaju znam ja i morao bih vas likvidirati ako vam je priopćim ...)(U čast neformalne družbe koja šalom krati teškim i preciznim radom opterećene svoje dane)


HDZ je pokret, svehrvatski. U tom pokretu vodeći ideolozi i perjanice HDZ-a su bili (bili) istaknuti intelektualci i dokazani domojubi (koji su žrtvovali vlastiti ugodan život za probitke Hrvatske)(tako i priliči intelektualcima od formata). Akademici, povjesničari, pisci, lingvističari, ekonomisti, ... (Tuđman, Pavletić, Brozović, Đodan, ...).
Pravi domoljubi uvijek prepuštaju i funkcije i rješenja boljim od sebe.
Nakon Tuđmanove smrti, nije postojao hrvatski moderator koji bi nastavio proces oslobađanaja (Domovinski rat je odgovor na agresiju, suprostavljanje agresoru i nije niti se može smatrati oslobođenjem; svakako je oslobodilački i pravedni rat ...).
Sloboda stiže iznutra. Iz bića onog (naroda) koji želi biti slobodan.
Politika je interesni oblik organiziranja ...
Po završetku tuđmanove (žive) ere, nije postojala karizmatska osoba koja bi polufeudalnu (rasjepkanu i razjedinjenu Hrvatsku), okovanu (strahom) u ropstvo (i okupaciju) pokrenula prema cilju. Slobodi i dostojnom življenju.
Reforme (koje jedan čovjek nije sposoban provesti za svog života) takvog društva su slijed politike (državotvornosti, prozapadne, demokratske, pravne i radišne (nacionalne) države). Iza Tuđmana, isto.

Igrokaz sa Sanaderom (svi ozbiljniji politički promatrači mogu potvrditi upletenost tajnih službi, onih formalnih kao i onih neformalnih (nazivaju ih obaviještajno podzemlje) u Sanaderov uspon (ucijenjeni Glavaš (kasnije osuđen), ucijenjeni Šeks (kasnije opet ucijenjen), karijerististi (ne baš umno sposoban) Luka Bebić ... Nije Sanader imao podršku (hrvatskih intelektualno-gospodarskih snaga). Iza Sanadera nije stajao hrvatski narod (pa ni Sanader nije mogao stajati ispred i u ime HDZ-a).
Svejedno.

Sutkinja (iako Hrvati nemaju inovacije u tehnici, industriji, ... u medijskom i sudskom miljeu obiluju presedanima ... kako i dolikuje barbarima) se "proslavila" lekcijom koju je udijelila (sebi samoj)(neka ide kući i razmišlja tko je morao i što je morao (znati)).
Osuditi nekolicinu i stranku HDZ, a da pritom nije prozvala DORH, SIS,SOA, Sabor, agenciju (NASA), paraboloidne leteće tanjure (u kleti "Kod Jože") postaje i literarno ispušak ...

Navala malih, sitnih, politički neinventivnih galamdžija (uključujući nedotičnu sutkinju) podsjeća me na vrijeme kad je cijela Hrvatska bila jedna mjesna zajednica (hvala Bogu, barem tako su nas ujedinili, protivno svojo volji). Dakle, Hrvatska je bila okupirana i to je prvi faktor političkog ujedinjenja Hrvata u Jugoslaviji (bili smo svi u istom, potčinjenom i ponižavajućem, ljudski nedostojnom položaju).

Što Lesar ima ponuditi (osim svojim kokodakanjem o neznam čemu (zamislite, nisam niti upamtio što je iznosio koliko je neuvjerljiv i nesposoban)?
Što Dragun ima pričati o sramoti cijele države? Protiv istočnjačke, prosrpske, proruske, genocidno-fašističke despocije koju je podržavao i podržavala njegova stranka HDZ se i ustao (Ustao!) i ostao uspravan. Ni Manolić, niti Sanader (manolićeva marioneta) neće promjeniti činjenice.
Hrvatska se finacirala (nije bilo sredstava za obranu od agresije u hrvatskim bankama ili poduzećima, nije bilo oruža JNa (koje je pripadalo proporcionalno Hrvatskoj), nije bilo oružja TO SRH koje je njegova stranka udijelila agresoru). I takav čovjek priča o državnoj sramoti ...

Hrvatska se finacirala novcima dijaspore. Samo je HDZ mogao skupiti značajnija sredstva u tim krugovima. Možda nešto HSP inačice. SDP nije mogao skupiti jednog centa (australskog, kanadskog, američkog ili EU). A i da je skupio donirao bi Mili Martiću ...
Kolika su ta sredstva i kad će država RH obeštetiti HDZ za ta sredstva?

Republika Hrvatska se nalazi u gospodarskoj krizi (ali je iz te krize neće izvući sdp). Više je razloga te krize. Glavni je razlog dubine i trajnosti te krize nenaplaćena ratna šteta (u iznosu od 300-injak milijardi €).
Neke skupine (predvođene nekakvom Srdoč; institut za ovo-ono) prozivaju iznos 15-ak milijardi (€, $??) a ne podsjećaju na naplatu ratnih šteta. Koje je Hrvatska uredno podmirila (prema svojim potražiteljima).


Politika štakora (nesposbnih ponuditi istinu i prihvatljivu političku platformu, iskaču iz konzervi sa objedama (samo čekaju prigodu, te je očigledno kako stavaraju stanje u kojem jedino mogu funkcionirati ... glodavci)).

Stranka koja nije nikad priznala genocid i zočine, nikad nije priznala kako nije pobijedila u 2. svjetskom ratu, nikad nije priznala kako na prvim demokratskim poratnim izborima nije pobijedila nego je nakon prvih izbora (na kojima je Tito dobio tek 13%) oznaškim pučem srušila demokraciju i nakon krvavog ratnog pira provodila poratnu krvavu dikaturu nije zabranjena ... ali je organizirala sudski progon onih koji su ih prokazali (dakle, nisu ih pobijedili već ih pobjeđuju)


I opet će na prvim sljedećim izborima HDZ pobijediti. Takve (izrode) nije teško pobijediti. Teško ih je izgubljene gledati ...


Hrvatska za sva vremena!










Post je objavljen 11.03.2014. u 20:37 sati.