Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

7. Turnir atari-goa u Folki 2014.

Knjižnica 'Ivana Brlić Mažuranić' – Folnegovićevo naselje – Zagreb
04. 03. 2014.


U poslijednje je vrijeme ovdje vrlo zanimljivo. Krenuli smo igrom na velikoj ploči, jer bile su ovdje Rebecca i Calista, a pridružio se i Mario. Oni su u subotu igrali na turniru na velikoj ploči, pa je trebalo ponešto još razjasniti.
Mario je igrao sa Calistom, a Mladen, uz tumačenja, sa Rebeccom. Padala sa pitanja i od Maria i Caliste, a i Rebecca je bila vrlo aktivna. Pitanja sada imaju poseban značaj, jer dolaze iz stvarne igre. Ona su odraz interesa, pa se na taj način dobro uči.
Stigao je još Zvonko, a i Gojko, pa smo trojica ovdje bili kao stariji iskusni igrači go. Stigla je i Laura. Zvonko je preuzeo četvorku malenih igrajući zarobljavanje kamenčića sa njima. Ujedno ih je testirao, jer su njemu oni novi. I bio je Zvomko, učitelj goa, iznenađen njihovim vještinama.
To vrijeme koriste Gojko i Mladen za jednu međusobnu partiju. Obojica vrlo slabo vide, pa je to i potrajalo.
Nastupa Rebecca pokretanjem turnira na maloj ploči u zarobljavanju kamenčića. Pokrenula je turnir sedmorice, ali stariji igrači: Zvonko, Gojko i Mladen prepuštaju 'podij' malenima, da sve sami međusobno odrade.
Rebecca je odredila sve parove i vodila upisivanje rezultata.
Konačno turnirsko stanje, kasnije preneseno u program na kompu, izgledalo je ovako:

Br. Ime           Kam 1.  2.  3. Pt SDS Mj.
1. Dević Mario 6 2+ 4+ 3+ 3 3 1.
2. Bajuti Laura 3 1- 3- 4+ 1 1 2-3.
3. Jelić Calista 4 4- 2+ 1- 1 1 2-3.
4. Jelić Rebecca 4 3+ 1- 2- 1 1 2-3.
Napredovanja nakon ovoga turnira:
Mario Dević - 7 zarobljena kamenčića za pobjedu
Rebecca Jelić i Calista Jelić – 5 zarobljena kamenčića za pobjedu
Laura Bajuti – 4 zarobljena kamenčića za pobjedu
Mario je ovaj puta bio izrazito skoncentriran na igru kamenčića. Nisu ga ometali nikakovi 'šišmiši'. Vrlo učljiv i marljiv pobjedio je sve protivnike, i zaslužio pomak u kategoriji na 7 kamenčića za pobjedu.
Calista, Laura i Rebecca su se ispobjeđivale u krug i dijele od drugoga do četvrtoga mjesta. Pokušale su razigravati za mjesta, ali to nije bilo uspješno.
Stigle su još Nika, Ana-Marija i Tara sa tatom, a i još je jedan tata bio ovdje. I bilo je vrlo živo. Posebno se razigrala mala Tara, ali ni njen tata nije puno zaostajao za njom.
Došla je i mama Rebecce i Caliste. Dogovoren je dolazak Caliste, Laure i Rebecce, uz mamu kao logistiku, na turnir u Veliku Goricu slijedeće subote.
Ovdje smo ponovo slijedeći utorak od 17 sati.

bl. Muradenu

Post je objavljen 05.03.2014. u 13:43 sati.