Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lousalome

Marketing

Zabava za odrasle

Danima me već progone čokoladne sise zgodnih Brazilki koje plešu sambu na karnevalu u Riu. Sočne bradavice odasvud mi penetriraju u vidno polje, tange usječene duboko u dupence, mnogo šljaštećih ukrasa i šljokica po tamnim tijelima, naprosto čuješ taktove po kojima drmaju svojim bokovima, vibrirajući pri tom od nožnog prsta sve do čela, orgazmirajući naočigled, uživajući u toj kičastoj, divnoj raspojasanosti.

Eh, da, to i jeste smisao karnevala. Da sve kočnice otpuste i krenu bakanalije. Od davnih vremena u ljudskom rodu postojao je taj običaj da se nakon zimskih mjeseci, tame i hladnoće pučanstvo "zaboravi" i opusti, da poludi taj jedan dan (negdje, doduše, karnevali traju i duže) i da svakome sve bude dopušteno. Karnevali su, tako, postali način ne samo da se oprostimo od mrske zime nego i da uživamo u grijehu, da kušamo zabranjeno voće, pa, ako baš hoćete - da pustimo ono nesvjesno iz sebe. Da se opijemo, da se poševimo sa nekom zgodnom maskom. Uostalom, ne radimo li to i kroz ostatak godine - mislim na seks pod maskama? Karneval "za odrasle" je zabava za - odrasle. I upravo zato je karneval u Riu tako poznat.

A kako stvari kod nas stoje?

Prije par dana bio je dječji karneval. To vam je ono kad roditelji izvedu klince ili ih škole organiziraju tako da npr. 8b budu "bubamare " a 7c "štrumfovi". To je ok. Ono što nije ok jeste što je i par dana kasnije tj. danas - opet dječji karneval. Ček, ček, tu nešto ne štima....nije li danas trebao biti karneval za odrasle ili ja imam deja vu? Ni jedno ni drugo - većina Hrvata jednostavno nije sposobna ili nema petlje za karnevalski razvrat nalik onome u Brazilu pa želeći, valjda, sačuvati katoličku čestitost i predanost obitelji osiguravaju se tako što ponovno za ruku vode one iste Jagodice Bobice, čudovišta iz Narnije i hobite koji su samo par dana prije imali svoju feštu . Ne možeš izbaciti sise na "dobar dan" i izvoditi pizdarije kad držiš dijete za ruku, za ne?

Na glavnom trgu neki veseljak maskiran u matoru kurvu maše dildom i pjeva - par metara dalje prijekorno ga promatra mamica i stavlja dlan preko očiju svog čeda da ne bi vidjelo ovaj sramotni čin. Na moje zaprepaštenje primjećujem da se veseljak smirio kad je to primijetio, dildo ugurao u maju da se ne vidi i pokunjeno odšepesao dalje.
Strašno. Na karnevalu nikome ne bi trebalo biti neugodno i ova majka puritanka mi izaziva želučani refluks. Ali, kao što rekoh, ovo što mi imamo nisu karnevali nego dječji igrokazi, odlična prilika da roditelji ponosno izlože svoje potomče još jednom zaredom. Donedavno sam mislila da je tako samo u mome gradu, koji se inače diči titulom "prijatelj djece" što po defaultu znači da je svaka subkultura, underground i alternativa skoro pa nemoguća. Ali, avaj. Koliko vidim tako je i u drugim gradovima.

Zamišljam kako bi se ružno provele one divlje Brazilke iz Ria kad bi došle ovdje na karneval. Najprije, bilo bi im hladno, što znači da bi one antigravitacijski raspoložene čoko bradavice doživjele upravo kolosalnu ukrudbu na radost svih onih paćenika koji za jednu ruku drže dijete a drugom igraju ping pong kroz džep hlača. Zatim bi ih ljubomorne supruge i majke sasjekle pogledima tako da bi se jadne, ako ne od bure, a ono od očiju ljutitih žena naprosto zaledile pod svojim sjajnim šljokicama.

Post je objavljen 04.03.2014. u 16:21 sati.