Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATRENI MOMCI KOD GRADONAČELNIKA

KAŠTELA

Ante Šimović iz DVD-a Mladost, Ivan Batina iz DVD-a Kaštela i Ivan Sanader član DVD-a Gomilica, najbolji su kaštelanski vatrogasci, odlučili su u njihovim matičnim postrojbama. Njih trojicu, u pratnji predstavnika svojih društava i vatrogasnog zapovjednika Kaštela Milivoja Taslaka, a u povodu Dana grada, primio je kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić sa zamjenicima. Tom prilikom zahvalio je vatrogascima na dobroj suradnji, nazvavši ih prvom crtom obrane u pitanju spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara, u slučajevima požara, elementarnih nepogoda, prometnih nesreća i drugih teških situacija. Zapovjednik DVD-a Mladost Ivan Barić i predsjednik Ljubo Musinov predstavili su najboljeg vatrogasca svog društva, Antu Šimovića, naglasivši kako se radi o mladom inženjeru elektrotehnike, koji je član društva od svoje šeste godine života. Prošle godine, iako je i dalje nastavio studiranje, sudjelovao je na više od 50 posto intervencija.
Image and video hosting by TinyPic
Obiteljske tradicije
Mladi Ivan Sanader iz DVD-a Gomilica prošle je godine, prema riječima predsjednika Srećka Radana, sudjelovao na više od 30 intervencija, ostvario je cijeli niz dežurstava, član natjecateljske ekipe te je od ove godine član Upravnog odbora društva . Radan je također naglasio kako je Sanader član društva odmalena, a bavljenjem vatrogastvom dio je njegove obiteljske tradicije.
- Vatrogastvo je obiteljska tradicija i najboljeg člana našeg društva Ivana Batine. Član je društva od 2000. godine, a najboljim vatrogascem proglašen je i lani i godinu ranije. Ne samo da je prošle godine imao najviše intervencija nego je bio i među najboljima u svojoj klasi vatrogasne škole. Radi se o vatrogascu od glave do pete – pohvalili su svog člana predsjednik i tajnik DVD-a Kaštela Jakša Ščepanović i Igor Šimleša.

Uložili i trud i vrijeme
Čestitke najboljim vatrogascima uputio je i zapovjednik Milivoj Taslak, koji se ujedno zahvalio Gradu na suradnji i dobrom odnosu. - Tri kaštelanska društva danas imaju oko 400 članova, od kojih je 180 operativnih vatrogasaca, koji su uvijek na usluzi građanima, i uvijek spremni na reakciju. Prošle sezone zabilježili smo 50 posto manje požara nego u godinama ranije, a najveći broj i ovaj put se odnosio na šumske požare. Koliko je vremena, odnosno sati utrošeno pri tome, teško je izračunati, no to je i manje važno u odnosu na humanitarnu zadaću koju vatrogasci izvršavaju – dio je Taslakovog obraćanja vatrogascima i prvim ljudima Grada.…. portal grada kaštela

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 01.03.2014. u 06:27 sati.