Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Tu i tamo, u Zagrebu i Nigeriji



Uvod u izložbu.


obećao sam vam da ću vas upozoriti na zanimljiva događanja u gradu za koja smatram da zaslužuju više medijske pozornosti i vašu pažnju .. i, eto ga. Skrećem vam pažnju na dirljivu izložbu fotografija Ane Mihalić pod naslovom "Tu i tamo" koja je otvorena do kraja mjeseca u čitaonici "Vladimir Nazor"na uglu Ilice i Vodovodne ulice.

Fotografije prate prošlost (kroz fotografije i kolaže koji evociraju njegovu domovinu) i sadašnjost (Zagreb) mladog Nigerijca Walea Shonyikia Princa koji je zatražio i dobio azil u Hrvatskoj. Izložba prati njegovu priču o danima života u Nigeriji (Tamo), bijegu prema Evropi i sadašnjem životu u Zagrebu (Tu). Princova priča je zanimljiva i puna životnih detalja, često i vrlo dirljiva, a Ana ju prati osjećajnim fotografijama koje iskazuju njegovu poziciju, koja je zasad "ni Tu ni Tamo", i proces uklapanja u svoje novo boravište.

Vrijedi napomenuti da je Princ već dobio određenu medijsku pozornost svojom brigom za pomoć drugim azilantima i nadam se da će i ova izložba još jednom skrenuti pažnju na sve te ljude koji teškog srca i često u životnoj opasnosti putuju ka nekom boljem svijetu ... koji za neke može biti i Hrvatska, štogod mi sami o njoj mislili.

Za kraj - fotografkinju Anu Mihalić ste već sretali na mojem blogu, recimo prije gotovo 5 godina u seriji glamour fotografija snimljenih ispod "Raketa" ... drago mi je bilo vidjeti da je ovaj put u svom karakteristično zanimljivom stilu obradila i ovako ozbiljnu temu!



Preslika fotke Ane Mihalić.


Tu, očima Ane Mihalić.


Tu, Ana Mihalić.


Djelić Princove priče. Snimio: Vanja


"Fulus" (novac), riječ koja ga je pratila tokom bijega kroz Libiju. Snimila. Ana Mihalić


Tamo. Snimila: Ana Mihalić


Tamo. Snimila: Ana Mihalić



Post je objavljen 22.02.2014. u 21:24 sati.