Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tipkovnica

Marketing

Bez komentara




Svako malo se netko pravi pametan - PRAVI - jer da ima iole soli u glavi i srcu ne bi koristio termine koji se koriste za opis stanja ...osobe koja NIJE u stanju biti sve to što oni jesu - kako bi okarakterizirao bilo kojeg nesposobnog političara ... tj - za njih sposobnog političara , vještog u komunikaciji, prezentaciji , samo promociji i promociji stranke i tu priča staje ... jer da imaju teškoće i posebne potrebe - ne bi došii na vlast !

Nigdje ljudskosti , humanosti , etičnosti ... čast iznimkama - malo ih je ... Pa se pitam po tko zna koji put - u kakvom to društvu živim ?

Dok su Sabor i Vlada po svim procedurama - usvojili Zakone i Pravilnike kojima su se mnoga prava djece s teškoćama i osoba s invaliditetom srezala, rokovi za predaje dokumenata , pregleda za dobivanje nalaza smanjili ... Gdje su nestala predizborna obećanja stranke na vlasti ? Kome se prijavljuju političari koji na temelju lažnih obećanja dođu na vlast - nije li i to prevara , obmana ? Kome je to utjeha - naplatit će Vam se kad tad ? Zašto ne odmah ? Zašto recimo ljudi vjeruju da će im Bog pomoć, a sami od sebe žive u strahu da lopova nazovu pravim imenom... da šefa koji ih maltretira prijave... da sve što nije uredu nazovu pravim imenom ... ne reagiraju ? Nekako mi ateisti tu imaju manju odgovornost ... njima u životu nema uzora kojeg imaju vjernici - njima je njihova savjet jedino mjerilo ,a često su veći u nekim stvarima od onih koji sebe nazivaju vjernikom ...

Kad pišem da su djeca s teškoćama i njihove obitelji članovi ovog društva kojima treba njihov novi članak u Ustavu RH , kojim bi ih se trajno zaštitilo na svim razinama lokalne i državne Vlasti ... ostajem bez odgovora ... i Mi Smo Obitelj za koju se vrijedi boriti - zar ne ? Ili smo eto , društveno nepoželjni u državi u kojoj je još uvijek normalno da se bolesno dijete sakriva , jer je to sramota ! Sramota je odreći se svog djeteta pred svijetom - samo zato jer nije savršeno ...a što savršenstvo zapravo jest ? Zar je to političar , u finom odijelu koji iz godine u godinu svojom markantnom pojavom , gasi ono malo ljudskosti koju bi trebali imati prvo sami za sebe, a onda za bližnjeg ? Zar nije savršenstvo sretno i zadovoljno dijete sa osmjehom na licu - voljeno i prihvaćeno upravo onakvo kakvo jest ?

Oni na vlasti se mijenjaju - problemi se ne rješavaju ... godinama se presipa iz šupljeg u prazno .Igra se ping - pong na relaciji državna i lokalna razina . Sve ovisi o volji lokalne vlasti , entuzijazmu pojedinca ... Savezi saveza koji se guraju u borbi za prava djece i odraslih - a država napravila to što je napravila i sve prošlo ... - Šta kažeš, a to ... neman vremena !?

Vratili su djeci s teškoćama koja se školuju punu invalidninu - a oduzeli istu, odraslim osobama s invaliditetom

Svojim DA u Saboru svim najtežim invalidima koji primaju obiteljsku mirovinu, imaju nekretnine , imaju stipendiju, zaposlenje ... bilo kakav vid novčane dobiti - uzimaju invalidninu .Djeca do godine dana starosti , nemaju pravo na invalidninu,tek na pomoć i njegu u iznosu do 600 kuna mjesečno i to ako zadovoljavaju kriterije posebnog Pravilnika kojeg nitko od korisnika neće imati mogućnost vidjeti .

Preko noći je tako novim Zakonom Hrvatska država doživjela brisanje najtežih invalida iz registra sustava pomoći .Sad će neki reći - zašto bi država pomagala nekoga tko ima nekretninu,stipendiju,zaposlenje ...

Ako znamo da je Osobna invalidnina novčana potpora države namijenjena osobi s teškim invaliditetom ili drugim teškim trajnim promjenama u zdravstvenom stanju, u svrhu zadovoljavanja njezinih životnih potreba za uključivanje u svakodnevni život zajednice - onda znamo da govorimo o najtežoj kategoriji osoba s invaliditetom ... tu su i oni koji su izgubili i radnu i poslovnu sposobnost .
100% invalid koji ima poslovnu sposobnost , gubi invalidninu jer prima obiteljsku mirovinu - zar je preko noći ozdravio ,a njegove se potrebe smanjile ?

Rezovi su potrebni , ali da li je ova država trebala rezati na potrebama najtežih invalida i njihovih obitelji !?Ako je cilj Zakona bio da se radno i poslovno sposobni invalidi zapošljavaju uvođenjem kvote u Zakon o radu pa se smatra da su unatoč svemu sposobni priskrbiti za samostalan život - zašto se na isti način Zakon o socijalnoj skrbi kad su u pitanju prava iz sustava odnosi prema osobama koje nemaju radnu i poslovnu sposobnost ?

Na drugom prosvjedu 11.05.2013 kojeg je organizirala grupa "Pomozimo djeci ss invaliditetom " upozorili smo između ostalog i na narudžbu novih automobila - luksuznih limuzina za potrebe Vlade i ministarstva .Kad smo ukazivali na rezove i smanjivanja prava - govorilo nam se da država nema novca ... Mi smo GOVORILI ... većina opet nije čula manjinu ... jesmo manjina , jer da smo ravnopravni čuli bi nas svi odavno !

Ima se novca ,ali se troši nenamjenski - ima se novca ,ali se rasipa - ima se novca ,ali se opraštaju dugovi onima koje je davno zbog počinjenih dugova koje će vraćati generacije djece , trebalo zatvoriti!

Post je objavljen 21.02.2014. u 11:41 sati.