Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-ostrna

Marketing

POPLAVA VELJAĆA 2014.

11.02.2014.

Zbog obilate kiše koja je padala tijekom prethodne noći i cijelog dana došlo je do poplava, kako u Dugom Selu, tako i u Ostrni. Od 15:20 sati 20 članova interventne jedinice DVD-a Ostrna bili su na terenu sa dva navalna vozila i jednim kombi vozilom. Na dva mjesta u Dugom Selu ispumpavali smo vodu, te trpali pijesak u vreće. U Velikoj Ostrni kritično stanje bilo je kod mosta na kanalu u Omladinskoj ulici, gdje se izlio kanal, a građani su priskočili u pomoć i izgradili zečji nasip, te u ulici Medvednjak, gdje se izlio kanal i poplavio građanima gospodarske objekte. Dolaskom mehanizacije prokopani su neprohodni mostovi u Omladinskoj ulici.
U Maloj Ostrni kritično je bilo u Zagrebačkoj ulici, gdje se voda iz graba izlila u nekoliko obiteljskih dvorišta, a naročito nasuprot Man servisa Hruškar. Dolaskom mehanizacije prokopana je graba i nekoliko nepropusnih mostova, pa je nivo vode polako počeo opadati. Intervenciju smo priveli kraju oko 22:50 ispumpavanjem vode iz poplavljenog dvorišta Man servisa Hruškar.
Pohvala svim članovima interventne jedinice na dobro odrađenom poslu, te građanima Ostrne, gradonačelniku grada Dugo Selo i komunalnim redarima na pomoći.



Post je objavljen 14.02.2014. u 14:44 sati.