Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Milijarder spašava lutalice

Prenosim s Indeks.hr-a:

NAJVEĆI dio ovogodišnjih Olimpijskih igara u Sočiju plaćaju ruski porezni obveznici. Međutim, ruski milijarder Oleg Deripaska i sam je mnogo uložio u projekt, ali i u - spašavanje pasa lutalica inače osuđenih na smrt.

"Svog prvog psa pronašao sam na ulici u selu u kojem sam odrastao. Bio mi je vrlo blizak prijatelj gotovo pet godina", rekao je za videoprilog BBC-ja. Naime, Deripaska je financirao izgradnju skloništa za lutalice koje je na brzinu i u zadnji tren postavljeno u blizini Sočija.

Podsjećamo, brojni radnici koji su radili na izgradnji olimpijskog parka hranili su pse i brinuli se o njima, a nakon što su napustili Soči, psi su ostali prepušteni sami sebi. Vlasti su prije nekoliko tjedana donijele odluku o unajmljivanju privatne tvrtke koja ih je uspavljivala otrovnim strelicama. Međutim, dobronamjerne lutalice koje nikoga ne napadaju često se mogu sresti u olimpijskom selu, s njima se druže i sportaši, a jedan se uspio uvući i na samu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara.

Deripaska je nakon vijesti o sudbini pasa u Sočiju u medijima i na društvenim mrežama odlučio pomoći, organizirao je ekipu dobrotvornih radnika koji su skupljali životinje s ceste te ih dovodili u improvizirani azil.

Medijska kampanja urodila je plodom, jer, kako ističe voditeljica utočišta, životinje se brzo udomljavaju.


Post je objavljen 13.02.2014. u 14:29 sati.