Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROJEKT DM DROGERIE



NATJEČAJ ZA OPG KOJI IMAJU EKOLOŠKU PROIZVODNJU!
_ U dnevno tisku u Hrvatskoj biti će 13 veljače raspisan natječaj, koji će trajati do 31. ožujka za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koje proizvode ekološke proizvode. Odabranima na natječaju dm će pružiti potporu u vidu izrade etiketa i ambalaže te će se ti proizvodi prodavati na policama 152 prodavaonice dm-a u RH. Ne samo deklarativno već i odgovornim korištenjem resursa želimo djelovati u skladu s prirodom. Jer najbolje dolazi iz prirode – rekla je Članica Uprvae dm drogerie markt Gordana Picek.

Image and video hosting by TinyPic

U velikoj vijećnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu 10. veljače Gordana Picek članica Uprave dm-drogerie markt d.o.o. predstavila je green city projekt u sklopu kojeg započinje natječaj „…jer najbolje dolazi iz prirode“ za obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojemu je cilj promicanje ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj. Taj projekt započinje povodom Međunarodne godine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, kako je UN globalno definirao 2014. godinu.

Image and video hosting by TinyPic
Članica Uprave dm-drogeria markt Gordana Picek

Diplomirani ekonomist Mislav Blažić predsjednik Uprave PBZ Carda istakao je akciju ZELENI KORAK koja je u sklopu dm green city projekta. Razredi osnovnih škola u projektu mogu sudjelovati kroz sakupljanje starog papira. Akcija će započeti sredinom mjeseca ožujka, a škole će o svemu biti pravovremeno obaviještene. Razred koji sakupi najviše papira biti će nagrađen odlaskom na izlet u prirodu.
Prema riječima dipl. oec Blažića Privredna banka Zagreb za dobitnike natječaja „…jer najbolje dolazi iz prirode“ je pripremila pakete usluga PBZ-a za obiteljska poljoprivredna gospodarstva te American Express karticu za obrtnike koja nudi više financijskih pogodnosti
Prof. dr. Tajana Krička dekanica Agronomskog fakulteta izrazila je zadovoljstvo što se projekt predstavlja upravo na Agronomskom fakultetu. Rekla je da je Agronomski fakultet sastavnica tog događanja jer na tom fakultetu, petom po starosti – koji je u 95 obljetnici, podržava se ekološka proizvodnja.Agronomski fakultet ima 438 djelatnika, od toga 170 doktora znanosti, 2500 studenata, 27 Zavoda, a između ostalog i studij ekološke proizvodnje. Dekanica prof. dr. Krička rekla je da je nedavno predstavljena i knjiga dr. Kisića s naslovom Uvod u ekološku poljoprivredu. Dekanica je podsjetila da Italija ima 8% površina pod ekološkom proizvodnjom, Njemačka 9%, Austrija 12% mala država Lichtenstein čak 40%, poljoprivrednih površina je pod ekološkom poljoprivredom dok Hrvatska ima samo 1,7% poljoprivrednih površina pod ekološkom poljoprivredom.

Image and video hosting by TinyPic
Tekst natječaja koji će 13.2. biti objavljen u dnevnom tisku

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina podsjetio je da u Hrvatskoj tek 31.900 hektar ekološki obrađivane zemlje, na kojoj 1528 poljoprivrednih proizvođača ima ekološku proizvodnju. Tendencija je i zbog ekonomskih razloga što više ekološki proizvoditi te u tom smjeru treba poticati poljoprivredne proizvođače
Mihael Zmailović, ministar zaštite okoliša i prirode istakao je da je Hrvatska specifična po tome što je u ekološku mrežu Natura 2000 uvršteno 36% kopnenog dijela Hrvatske. Svaki treći hektar nalazi se unutar ekološke mreže.




Post je objavljen 11.02.2014. u 11:45 sati.