Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Najskuplje...

Danas ću pričati o najskupljim stvarima u povijesti te stvari. Mnoge stvari koštaju, no TOLIKO?

Najskuplji šampanjac- "Taste of Diamonds", 11 miljuna kuna

Nije to običan šampanjac, ni u bilo kojem slučaju. Svaki detalj na boci je ručno napravljen od majstora sa 40 godina iskustva, a na njoj su Swarovski kristali i 18-karatno zlato. U njoj su listići zlata i sorta Pinot Noir i Pinot Meunier. I nekim čudom, rade je u serijskoj proizvodnji. Netko je stvarno štedio za ovaj posao.




Najskuplje papuče- "Ruby" papuče Harrya Winstona- 16 miljuna kuna

Dizajnirao i napravio ih je Harry Winston, isti onaj koji se pobrinuo za obuću likova kod filma "Čarobnjak iz Oza", dostupne su samo u jednom primjerku, no kupci se još nisu javili. Na njoj je 600 rubina i 50 karata zlata.




Najskuplja knjiga- Codex Leicester od Leonarda da Vincija- 172 miljuna kuna

Ovo je zapravo njegova bilježnica, koja se svakako ubraja pod knjige. U njoj se nalaze da Vincijeva znanstvena istraživanja i njegova zapažanja, a od 1719. se držala u strogoj tajnosti, do 1994. kad je Bill Gates kupio nju za 172 miljuna kuna, i skenirao sav sadržaj. Zahvaljujući njemu, mnogi znanstveni radovi su bili objavljeni.




Najskupji automobil prodan- Mercedes Benz W196- 166 miljuna kuna

Tehnički ovo bi bila formula, ali možemo je ubrojiti u auto. Vozio ga je Juan Manuel Fangio, peterostruki pobjednik Formule 1, a u njemu je i osvojio dva naslova.




Najskuplji mobitel ikada prodan- Kustomizirana verzija iPhonea 4- 44 miljuna kuna

Maskica je napravljena od isključivo roznog zlata, a okolo mobitela je 100 karata dijamanata. 53 dijamanata više su još korištena da se prikaže logo Applea. A gumb u sredini iPhonea je napravljen od 7.4 karatnog izrazito rijetkog rozog dijamanta. A tu je još i škrinjica za njega, napravljena od granita, i još jednim rozim dijamantom, u slučaju da vam se nešto dogodi s ovim.




Najskuplji album ikada prodan- John Lennon i Yoko Ono "Double Fantasy"- 2 miljuna kuna

No, nije to samo običan album. Naime, John Lennon je potpisao taj album svome ubojici, Marku Davidu Chapmanu, prije nego što ga je ubio. Zato ima i otiske ubojice, i Lennonov potpis. Samo zato jer je to jedinstvena ploča, 1999. se prodala za 2 miljuna kuna.




Najskuplja gitara ikad prodana- Fender Stratocaster- 15 miljuna kuna

Ovo je bila gitara, koja se prodala na aukciji za dobrotvorne svrhe, za pomoć siromašnoj djeci u Aziji. Potpisali su je mnogi poznati, a ovo je cijela lista.

Eric Clapton
Jimmy Page iz Led Zeppelina
Mick Jagger, Keith Richards i Ronie Wood iz Rolling Stonesa
Brian May iz Queena
Liam i Noel Gallagher iz Oasisa
Jeff Beck
Pete Townshend iz The Whoa
Ray Davies iz Kinksa
David Gilmour iz Pink Floyda
Tommy Iommi iz Black Sabbatha
Angus i Malcolm Young iz ACDC-a
Paul McCartney iz Beatlesa
Sting iz The Policea






Post je objavljen 10.02.2014. u 17:18 sati.