Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskasfera

Marketing

Bosno Bosno Bosno........

Polako se smiruju nemiri i neredi u BiH. Vidim da velika većina Hrvatske podržava prosvjede u BiH bez obzira na paljenje nasilje i ozljede. Izgleda da nitko nije ni svjestan da je ovo lako moglo prerasti u međunacionalni sukob posebno u Mostaru. BiH je jako komplicirana i podijeljena zemlja. Bilo kakvo nasilje može rezultirati ratom
Naime uz opravdanje želje bošnjaka za boljom socijalnom i ekonomskom situacijom pojavili su se i zahtjevi za ukidanje kantona i entiteta te stvaranju unitarne BiH. Očigledno je da su upravo Bošnjaci najviše frustrirani sa BiH. Djelomično je tome kriva i potpuno pogrešna politika njihovog vodstva a djelomično i sama struktura BiH. Teško je naći nešto zajedničko oko buduće vizije BiH kod Bošnjaka Hrvata i Srba. Jedino zajedničko je siromaštvo, korupcija i beznađe.
Prosvjedi BiH građana različite nacionalnosti izgledali bi otprilike ovako
Kad bi Bošnjaci prosvjedovali tražili bi:
- bolju ekonomsku i socijalnu situaciju
- hvatanje tajkuna i političara
- centraliziranu BiH to jest ukidanje entiteta i kantona

Kad bi Srbi prosvjedovali tražili bi:
- bolju ekonomsku i socijalnu situaciju
- hvatanje tajkuna i političara
- odcjepljenje i nezavisnost RS

Kad bi Hrvati prosvjedovali tražili bi:
- bolju ekonomsku i socijalnu situaciju
- hvatanje tajkuna i političara
- stvaranje trećeg entiteta

Čak i da svi narodi BiH zbog siromaštva zajedno prosvjeduju protiv tajkuna i političara to opet ne bi riješilo nacionalno pitanje i nacionalne podjele.
Bilo kako bilo nakon ovih prosvjeda u BiH neće se ništa spektakularno dogoditi. Ostat će status q, nastaviti će se voditi politički rat između naroda, a stanovništvo će živjeti u siromaštvu.
Budući da status q ne može vječno trajat prije ili kasnije će eksplodirat i doći do većih ili manji sukoba.
Moj savjet stanovnicima BiH bilo koje nacije bi bio da ako ikako mogu potraže sreću u inostranstvu jer ni nakon ovih prosvjeda u Bosni neće biti bolje.


Post je objavljen 09.02.2014. u 10:27 sati.