Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PONOVO IZGLADNJIVANJE ŽIVOTINJA - SADA U ČEPIĆKOM POLJU



VLASNIK I PRIJE PRIJAVLJIVAN ZBOG
ZANEMARIVANJA ŽIVOTINJA


Dogodilo se novo izgladnjivanje životinja, sada u Čepičkom polju u istočnom dijelu Iste. Glas Istre je 7.2. objavio da je dan prije veterinarska inspekcija u pratnji policije na OPG-u Beletić Company u Čepićkom polju pronašla više zapuštenih i uginulih životinja i to ovaca, goveda, svinja i pasa. Inspekcija je obavljena na zahtjev Općine, koja je od građana u protekle tri godine zaprimala prijave o stoci koja luta i pritom uništava usjeve.
Prema pisanju Glasa Istre načelnik općine Kršan Valdi Runko je rekao da se vlasnik OPG-a Beletić oglušio na sve opomene i zahtjeve da se problem riješi razgovorom.


Podsjetiti ću da je prošle godine krajem ožujka otkriven slučaj višemjesečnog izgladnjivanja 307 krava na Krbavskom polju, kojima je vlasnik bio Splićanin Lovre Kolimbatović(51), a čak 199 krava je uginulo. Dva mjeseca kasnije, krajem svibnja, javnost je saznala za izgladnjivanje konja na farmi u Prečnom kod Ivanić Grada koji su u vlasništvu Branka Borkovića.

Prenosim tekst objavljen u Večernjem listu 8.2. na 12. stranici u kome je opisano stanje životinja na OPG-u Baletić u Čepićkom polju!


Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 08.02.2014. u 22:59 sati.