Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Hrvatsko izdanje Rolling Stonea

U 9. mjesecu 2013. je izašlo nešto što sam potpuno očekivao- hrvatsko izdanje Rolling Stonea. Rolling Stone je po meni jedan jako jako opširan magazin, koji mnogo govori o glazbi. No, nije potpuno posvećen glazbi. Jer tu su i mnoge druge teme, poput aktualnih tema u svijetu, ekonomije, recenzije video igara, te nekoliko dobrih stvari koje možete kupiti (ne baš po budžetu, ali zanemarimo to), i ostale mnogobrojne teme.

S obzirom da je američki Rolling Stone iznimno profesionalan, s odličnim kritikama i raznovrsnim temama, isto su mnogi, a među njima i ja očekivali istu stvar ovdje. U međuvremenu, sve je bilo spremno. I konačno sam dobio taj Rolling Stone. Taj prvi broj u kojemu je megaintervju balkanskih rock(?) zvijezda, u kojima kažu da rock nije mrtav te da je scena u pojedinim zemljama dobra. Razlog? Možete sve iščitati iz mojeg prvog posta.

Iznenadilo me to da su članke dobili i oni nepoznati bendovi, za koje do sad još nisam čuo. To je odlična ideja za promociju tih mladih bendova, za koje postoji šansa da spase određeni žanr (ne mora biti isključivo rock). Mnoge reportaže o njima su stvarno opširne i odlične.

Tu su intervjui s mnogim poznatim glazbenicima širom Balkana, koji obično govore o promoviranju svojega novoga albuma ili pak problemima u glazbenoj sceni. Što je još interesantnije, ti poznati glazbenici su Zoran Predin, Dubioza Kolektiv, Goran Bare, i tako dalje. Svaku naslovnicu (bez obzira što su samo tri broja vani) krase poznati glazbenici i bend koji su već mnogo godina na estradi. Oni su zasada Psihomodo Pop, Damir Urban i Goran Bare.

Ovdje su i intervjui sa jako poznatim stranim glazbenicima, poput Daft Punka, Lorde, Haim, Macklemorea i sličnih. Oni su prevedeni s američkog izdanja, ali su jako, jako tečno i dobro prevedeni. Za intervjue ne trebam govoriti, vrlo su opširni i David Fricke radi odličan posao.

Ističem intervju s Billie Joeom Armstrongom u lipnju prošle godine. On je sam izjavio da će to biti jedini intervju koji će napraviti nakon fijaska u Las Vegasu. Mogao je to biti neopširan i katastrofičan intervju, no on ga je učinio odlično.

Cijena je i više nego prihvatljiva- 15 kuna. Za sto i nešto stranica high-tech printinga i mnogo ilustracija, to nije skupo. Odličan časopis za, može se reći- sitniš.

Post je objavljen 05.02.2014. u 15:52 sati.