Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Najgore videoigre 2013 godine

Odlučio sam predstaviti samo dvije igre u ovoj listi. Obje su FPS-eri, te obje imaju više toga zajedničkog (recimo da im je igrivost sranje i da je to najveći aspekt zbog čega su tu gdje jesu). Dakle evo dvije nagore igre iz prošle godine:

NAJGORA ZF IGRA: "Aliens: Colonial Marines" (2013) Xbox 360



- najveće razočarenje prošle godine (a jedno od većih u zadnjih par godina) priuštili su nam momci iz razvojnog tima Gearbox Software-a (njihov je Bordelands serijal), koji su nakon predugih 6 godina izbacili na tržište nezgotovljenu igru prepunu bugova.
Kao velikom ljubitelju Aliens Univerzuma igru sam očekivao sa velikim nestrpljenjem, jer ono od vijesti što je stizalo sa neta govorilo je da ćemo dobiti prvoklasnu igru kakvu Aliens-i zaslužuju, no ubrzo smo dobili čisto govno od igre.
Ne samo da je priča očajna, nego su i likovi nikakvi. Kad tome dodamo lošu umjetnu inteligenciju neprijatelja ali i vaših suboraca, te iritriajuće vizualne glitcheve, nedovršen multiplayer, te spoznaju da je igra prelagana (i na hard modu) i prekratka (jedva 6h igranja), da vam kraj igre ostavlja WTF pitanje na licu (jedna od najgorih borbi protiv Bossa na kraju igre ikad viđenih sa moje strane + igra odmah nakon toga završava tj. ide odjavna špica), onda možete misliti koliko je to loše u samoj igri.
Dakako onih malo dobrih stvari (autetntični zvuk i glazba, easter egg-ovi, atmosfera odličan dizajn nivoa, nadogradnja oružja) ne može popraviti stvar. "Kolonijalni Marinci" ne zaslužuju vašu pažnju niti koliko je crno ispod nokta (još gora je ona verzija za konzole)...no ostaje nada da će sljedeća igra "Alien: Isolation" popraviti stvar.



NAJGORA HOROR IGRA: "The Walking Dead: Survival Instinct" (2013) (PC)



- nakon odličnih "The Walking Dead: The Game" (za mene je bila najbolja igra u 2012 godini), "The Walking Dead: 400 Days" dolazi ova bljuvotina.
FPS videoigra koja se bazira na TV serija istog naziva tj. "The Walking Dead" u kojoj su protagonisti dva brata Dixon (Merle i Daryl),a posuđuju im glas glumci iz serije (jedini plus igre) je proizvod razvojnog tima Terminal Reality ("BloodRayne 1" i 2, "Nocturne", "Blair Witch Volume 1: Rustin Parr").
Igra je loša zbog zastarjele grafike (barem tako izgleda), glupe inteligencije neprijatelja, blijedih levela repetivne igrivosti, te samo 5,5 -6h igranja (bez multyplayera).
Šteta što ovakve igre uništavaju licencirane igre prema stripovima, filmovima, serijama i knjigama.


Post je objavljen 03.02.2014. u 13:06 sati.