Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Jutro odluke...

iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/iNFD1hVCokQ" frameborder="0" allowfullscreen>..

.....................

Jutro odluke...
Jutros sam se probudila sa sjećanjem na jutro odluke. Odlučila sam tog dana provesti vrijeme u obilasku muzeja. „Noć muzeja“ je akcija zadnjeg dana u siječnju koja ljude izvlači iz toplih domova i otvara vrata prošlosti. Mnogi bi doživotno zaboravili prošla vremena, mnogi bi se u njih vratili. Zaista teško je svima ugoditi. Između TV turskih serija i dnevnika našla sam vrijeme za povratak u daleku prošlost i „Anno domini 2012.“ izložbu fotografija. Hod od muzeja do muzeja slabo osvijetljenim kaletama Splita vratio me je u mračno doba opsade Sarajeva. I tada su muzeji bili otvoreni, a galerije mjesto susreta s lijepom umjetnošću. Danas su vrata „Zemaljskog muzeja“ zakovana. Unikatni nakit iz stalne postavke ipak je stigao u Zagreb kako bi uljepšao tu noć i dobio podršku za nastavak rada muzeja. Samo primitivne sredine i primitivci se srame svoje prošlosti. Ne treba isključiti i nesposobnost onih čija je zadača vođenja tih institucija.
Redove iz šezdesetih - sedamdesetih za upis na faks, osamdesetih za uje, deterdžent, mlijeko i pelene, devedesetih za humanitarnu pomoć, kanister vode i novine, dvije hiljade i neke redove ispred burze ne/rada ili za socijalu i mirovinu, zamijenili su redovi ispred muzeja...Nitko se nije bunio, nitko nije remetio redove.
Baš čudno, u zemljama nastalim na ovim prostorima i s ljudima naviklim na redove, stvorene su države neuredne, bez reda, zapuštene...
Ljudi, građani u redu, države neuredne...

.
Vrijeme, vreme, vrime je za uvođenje reda.- Pička ti materina, vrati se u red, da prostite...U prijevodu; - Pizda ti materina! Nema oprosta za nered.


Post je objavljen 02.02.2014. u 12:34 sati.