Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Terorizam u Rusiji

Rusi u zadnje vrijeme muku muče sa teroristima. Naime, kako se približavaju Olimpijske igre u Sočiju, lokalne islamističke militantne terorističke skupine sve više prijete. No osim samih prijetnji, dogodilo se i nekoliko terorističkih napada. Do sada je svakako najznačajniji onaj u Volgogradu, kada se jedan bombaš samoubojica raznio u predvorju željezničke postaje, a drugi bombaš dan kasnije raznio autobus. U napadima je ukupno 32 ljudi poginulo i 85 ranjeno.

Postoje čak i video snimke napada. Onaj na željezničkom kolodvoru su zabilježile nadzorne kamere.



Eksploziju autobusa zabilježile su kamere u automobilima vozača koji su vozili iza.



Koliko god tragičan događaj bio, može se doći do samo jednog zaključka. Napade se nije moglo spriječiti. Bez obzira na sve "sigurnosne mjere", a koje posvuda u svijetu već standardno na prvom mjestu uključuju tlačenje fotografa (tj. zabranu fotografiranja), samo zbog idiotske pretpostavke da svatko tko misli poduzeti teroristički napad obavezno mora prvo "snimati za potrebe izviđanja" (kao da prosječni terorist nema pamćenje da upamti detalje vezane uz neku lokaciju).

Zašto je bombašima uspjelo izvasti napade? Prvenstveno zato jer ni na koji način nisu na sebe nekim vanjskim pokazateljima značajno privlačili pozornost - nije im pisalo na čelu da su bombaši samoubojice, niti su nosili bombu na način da je vidljiva svima.

Kada je otkriveno da se radi o teroristima samoubojicama? Ni manje ni više nego u trenutku kada su detonirali bombe.

Je li postojao neki način da ih se u tome spriječi? Nije.

No svejedno je za očekivati da će se (kao i u americi i Engleskoj), "poštriti mjere sigurnosti", što je već najavljeno od strane vladajućih. Hoće li to uključivati i povećano tlačenje fotografa? Vrlo vjerojatno...

Post je objavljen 19.01.2014. u 20:11 sati.