Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Najbolje videoigre 2013 godine...

The Best Video Games of 2013...

Nastavljamo sa listom. Ovaj put su na redu videoigre. No, krenimo redom. Kao i prošle i ova godina je bila krcata videoigrama za PC i sve moguće konzole, no kako imam sreće da imam i PC i Xbox 360, te moj brat PS3 mogao sam većinu igara odigrati (barem one koje su me jako zanimale). Dakle evo mog izbora onoga što smatram najboljim (u zagradama su platforme na kojima su se igre igrale):

10) "Resident Evil: Revelations HD" (PS3)



Zbog čega je na listi:
- iako igra izgleda bolje i mnogo je kvalitetnija po pitanju igrivosti na Nintedo 3DS-u, kad je izašla u svibnju 2013 godine za Xbox 360, PS3 i Wii U mnogo Resi ljubitelja je bilo oduševljeno (među njima i ja).
Igra se polovično vratila korjenima tj. survival hororu, gdje je svaki metak činio razliku od života i smrti, no ipak uspjeva balansirati sa akcijom koju možemo vidjeti u novijim nastavcima (5 i 6 nastavak).
Najslabiji dio je priča, no to je inako kod RE igara manje bitna stvar već godinama, grafika je solidna, a igrivost jako dobra. Sve u svemu kao Resident Evil obožavatelju igra je zanimljiva i mnogo bolja od razočaravajuće "Resident Evil: Operation Raccoon City", koja je izašla prije godinu ipol.
Revelations ima i jedan dodatni plus a to je Raid Mode, gdje se dva igrača kooperativno bore protiv horde neprijatelja, što je zarazno i zabavno.



09) "Outlast" (PC)



Zbog čega je na listi:
- jednostavno rečeno ugođaj i atmosfera pravog survival horora. Grafika jako dobra, kao i zvuk. Garantirano da ćete na momente biti stvarno prestrašeni kad vas napadne neprijatelj ili vam nenadano bane u mraku ispred vas.
Dosta igre ćete provesti u mraku gdje će vam jedina pomoć biti kamera koja ima opciju noćno gledanje (nešto kao kraj filma [REC]-a). S druge strane veliki minusi igre su repetativnost i nikakva mogućnost da se možete obraniti o napadača, jer nemate oružja...znači bježi i sakrij se. No, kako sam rekao horor element straha i atmosfere je presudio, pa je igra zaslužila svoje 9. mjesto.



08) "Limbo" (PS Vita) / "Rayman Legends" (Xbox 360)



Zbog čega su na listi:
Limbo - originalan i atmosferičan od početka do kraja. Ovaj crno-bijeli 2D puzzle platformer ima zaraznu igrivost i što je najvažnije kad poginete igra odmah kreće netom prije nego ste poginuli (recimo prije nego ste upali u zamku koja vas je ubila). Zagonetke su odlične i iako ćete se na nekim mjestima pomučiti da ih riješite igra vas nikad neće dovesti do nekih frustracija, kao neke slične igre. Definitivno najbolji platformer godine.

Rayman Legends - kako je Limbo najbolji platformer, Legends su najzabavniji definitivno. Ovaj sequel tj. nastavak Rayman Origins je još živahniji u bojama i zaraznoj igrivosti koja se uz predivnu glazbu proteže na nevjerojatnih 120 nivoa i 12 sati igre. Što je najvažnije igra ne fustrira igrača, nego nakon svakog dobro odigranog nivoa daje osjećaj zadovoljstva.


07) "Injustice: Gods Among Us" (PS3 / Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- tabačina sa DC strip junacima u Mortal Kombat điru kud ćeš bolje. Još kad je to sve popračeno sa dobrom pričom i odličnim raznoraznim (svaki lik ima svojstvene udarce i pokrete) fajtanjem veselja nikada kraja.
Možete igrati sa 24 lika iz DC svemira (Batman,.Superman, Wonder Woman...), te napokon možete uz prijatelja ili prijateljicu otkriti da li je Batman jači od Supermana ili je Wonder Woman najjači lik DC-a... Nadam se da će i Marvel jednom izaći sa ovakvom igrom....



06) "Dead Space 3" (Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- odlična horor pucačina iz trećeg lica, je malo izgubila na čari (postala čistokrvna pucačina sa vrlo malo horor elemenata kakvi su krasili jedinicu ili dvojku), no i dalje je zabavna i igriva.


05) "Batman: Arkham Origins" (Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- jednostavno jer kvalitetom ne odskače od odlična prva dva dijela. Borbe su i dalje odlične (neke čak najbolje u trilogiji), a priča je i još zanimljivija. Igrivost je i dalje ista, no sa mnogo manjih ali lijepih novotarija. Definitivno naslov koji bi trebali odigrati, pa iako niste neki strip ili Batman obožavatelj...


04) "Gears of War: Judgment" (Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- isti slučaj kao sa "Dead Space" I "Batman: Arkham" trojkama. Igrivost i dalje zabavna. Možda je malo priča ofrlje osmišljena, mutliplayer ništa nova ne nudi (bez obzira na OverRun mode), no to sve nadomiješta zrazna igrivost koja vas vuče prema naprijed.


03) "Plants vs. Zombies 2: It's About Time" (Android)



Zbog čega je na listi:
- dugo smo na ovo čekali, ali smo dočekali. Igrivost je najzaslužnija što je ova igra na tako visokom mjestu. Nove biljke, novi i sviježiji nivoi i protivnici. Igra izgleda isto kao prvi dio, ali je zbog mnogo novina uvedenih u nju ipak drugačija (znači nema govora da se igra malo uljepšala i izbacila samo da se još malo zaradi na slavi prvog dijela). Igra obiluje dobrim humorom i besplatna je (Free-to-play).


02) "Cry 3: Blood Dragon" (PC)



Zbog čega je na listi:
- opičeni FPS živopisnih boja sa dobrom igrivošću, ali ono što je najprivlačnije kod ove video igre jest što se fura na pucačine iz prvog lica koje se danas smatraju klasicima ( npr. "Duke Nukem 3D") , te što ima pregršt referenci ne samo na video igre nego i na SF/horor filmove nastale tijekom zlatnih 80-tih godina prošlog stoljeća ("Terminator", "Aliens"...). Predivan humor. Definitivno preporuka za igranje, pogotovo za starije igrače koji su sada već zagazili u tridesete.


01) "The Last of Us" (PS3)



Zbog čega je na listi:
- nikad dosta tih post apokaliptičnih igara bez obzira koliko su slične. Ova igra stvarno zaslužuje br. 1, jer ne samo što joj je priča dobra (početak je kao neki horor film sa zaraženima) koja vas brzo uvuče zajedno sa svojim raznolikim likovima, nego je i igrivost odlična.
Morate se boriti protiv ljudskih protivnika, ali i protiv opasnih 'zaraženih', ali bez srljanja jer brzo možete izgubiti život. Način igranja i odnosi sa likovima me najviše podsjeća na seriju "The Walking Dead". Uglavnom, razvojni tim igre Naughty Dog je napravio i možda zadnju fenomenalnu igru za staru generaciju konzola.


Post je objavljen 13.01.2014. u 13:56 sati.