Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Izaći ćemo mi iz krize, makar nam to bilo zadnje...

... ne zvala se ja Bookeraj i ne vodila ovaj blog skoro šest godina! Zato nam je potrebna temeljita poduzetničko-gospodarska edukacija, koju počinjem još jednim tekstom s Forbesa, koji govori o 20 poslovnih pogrešaka koje radije ne biste naučili na vlastitoj koži, pa tako – nemojte prodavati proizvod bez da ste ga naplatili, nemojte ulaziti u ortakluk bez jasnog plana za izlazak iz ortačkog odnosa, štedite za kišne dane, testirajte proizvod, nemojte nastojati klijentu objasniti kako ste vi u pravu, jer možda ćete pobijediti u raspravi, ali ćete izgubiti klijenta... i druge mudrosti koje je ugodnije učiti iz tuđeg, nego iz svog iskustva.

20 Business Lessons You Don't Want To Learn The Hard Way

Zatim, Forbes također donosi šest osnova za bolje menadžere u 2014. godini. Naime, sa svim mogućim užasnim i često proturječnim taktikama rukovođenja tvrtkama i poslovnim procesima, često se izgubi pojam o temeljima uspješnog i pravednog vodstva. Dakle, ako ste slučajno šef ili vođa neke grupe ljudi, ako išta ponesete s ovog bloga, neka to bude činjenica da možete biti kul šef tek kad uspijete postići dovoljno autoriteta da vas ljudi nazivaju šefom bez sarkazma. Obično se taj korak preskoči.

6 Fundamentals That Can Make You A Better Manager In 2014

Konačno, ako i jeste šef, u 2014. godini nemojte počiniti i sljedeće greške: nemojte biti potuljeni i negativni, nemojte ignorirati svoje podređene i biti loš uzor, a pročitajte i još neke zamke kojima možete ugroziti uspješno vodstvo.

Don't Fall Into These Leadership Traps in 2014

(S tim u vezi, moram se pohvaliti da sam, otkad radim, samo jednom imala problem s lošim šefom, ali da se ispostavilo da je to bio više problem te šefice nego moj, jer niti s drugim podređenima nije mogla pronaći zajednički jezik. Ipak, nijedan od šefova koje sam imala nije bio savršen, svi bi mogli podnijeti malo poboljšanja)




Post je objavljen 23.01.2014. u 20:44 sati.