Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Vijesti iz Biogradskog glasnika

Sadržaj se nalazi "skriven" u pdf dokumentima na portalu biogradnamoru.hr, pa ovdje prenosim nekoliko vijesti vezanih uz otok Pašman:

Broj 79 - Prosinac 2013.
Zajedničkom akcijom mještana i Općine Tkon betoniran put od mjesta Tkon do uvale Vitane s južne strane otoka Pašmana.

Broj 78 - Listopad 2013

Izgrađena pristupna cesta do uređaja za pročišćavanje Borovnjak - Put prema budućem pročišćivaču

U okviru strategijskog projekta za obje općine na otoku Pašmanu, Općina Tkon, kao investitor, završila je izgradnju pristupne ceste do budućeg uređaja za pročišćavanje Borovnjak. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u ovaj zahvat uložilo je 509 tisuća kuna. Kada se izgradi pročišćivač, u more će se postaviti ispusni cjevovod u dužini od tisuću i sedamsto metara prema dubini u smjeru juga. Izvođač radova bile
su Ceste Zadarske županije, a projekt je izradila zadarska tvrtka Donat d.o.o. Osim pristupne ceste ka pročišćivaču, mještani su dobili i kvalitetan pristup svojim maslinicima, a put odakle se pruža jedinstveni pogled služit će i u turističke svrhe kao pješačka ili biciklistička staza. Ukupna vrijednost izgradnje sustava odvodnje na području Općine Tkon zajedno s pročišćivačem je 40 milijuna kuna. Podijeljena je u tri faze, prva
uključuje izgradnju pristupne ceste do pročišćivača, trafostanice i ispusta, druga izgradnju crpne stanice u blizi kampa „Sovinje“ te treća faza je cjevovod od Tkon do Ugrinića.



Također, evo i jedna prošloljetna vijest iz Zadarskog lista:
Bivši načelnik općine Pašman Ivan Tadija (59) i vlasnik građevinske tvrtke Izgradnja Pašman d.o.o. sjeo je jučer na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru gdje mu je nastavljeno suđenje zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga.
http://www.zadarskilist.hr/clanci/28082013/ivan-tadija-izvadio-iz-pasmana-900-tisuca-kn



Post je objavljen 05.01.2014. u 18:34 sati.