Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/catwoman009

Marketing

Sulejman Veličanstveni govori o novom svjetskom poretku : " Svijet više nije bojno polje, nego harem "

1.

Kada se Ahmet-paša osilio preoteti sultanu tadašnju njegovu provinciju Egipat, odmah je tamošnje zlatnike ( osmansku valutu sa sultanovim likom ) dao pretopiti u svoju monetu. On je shvaćao važnost monetarne suverenosti, i osigurao se u tom smislu doslovno pljačkom tuđeg novca.

Što radi EU, stimulirajući druge zemlje na uzimanje kredita iz svojih fondova i banaka, uz istovremeno zgražanje nad mogućnošću da one same dodatno emitiraju svoju valutu, kao da je to kriminalno djelo ? Koje to posebne vrijednosti stoje iza jednako papirnatog eura, kao i svih ostalih valuta ? Gdje je to vidljiva garancija njegova značaja, kada su upravo zemlje koje su ga prve uvele - najzaduženije ( po glavi stanovnika ), i ta zaduženost država uglavnom kronološki pada slijedom ulazaka u EU, što znači da se sve članice EU, a posebice one prve, osnivačice, ( VB i Belgija, Nizozemska ) najviše zadužuju, dok istovremeno nama 'velikodušno' daju kredite. Gdje je taj tajni izvor valjanog novca ? Ako ne u nekoj običnoj britanskoj tiskari ?

2.

Prilikom vjenčanja sultanove sestre, koje je trajalo oko devet dana, stanovnicima Istanbula dijeljena je hrana i priređivane su zabave, dok je udaljenija raja ( iz Srbije, npr. ) plaćala harač za to. Valjalo se osigurati, da ne bi opet tijekom slutanova kraćeg odsustva janjičari napali glavnu rezidenciju, nezadovljni podjelom ( tj. nedodjelom ) plijena nakon osvajanja zapadnih zemalja.

Zato su iznosi stimulacije za poljoprivredu obrnuto proporcionalni udaljenosti države članice EU od glavnog grada Bruxellessa. Da okolni farmeri budu relativno mirni ( nakon povremenog simboličnog prolijevanja mlijeka, za kojim nitko ne žali ), jer njihovo se mlijeko ipak prodaje po udaljenijim državama EU ( Hrvatska, npr. pije dobrim dijelom otpad od franc.mlijeka ), dok se tamošnji farmeri prisiljavaju na uništavanje vlastitih stada preniskim otkupnim cijenama mlijeka u odnosu na cijenu stočne hrane, ili čak otkazivanjem ugovora za otkup mlijeka, jer najprije treba prodati domorodcima ono strano, uvezeno mlijeko katastrofalne kakvoće, da im uništava zdravlje ( kao što su Indijancima svojevremeno bijelci prodavali alkohol ).

3.

Dakle - pažljiviji gledatelj vidjet će mnoge podudarnosti u funkcioniranju osmanlijskog carstva, kao npr. EU ( totalitarni režimi ), kao i činjenicu da iza vrha hijerarhijske piramide i tada stoje mračni entiteti, jer zbog specifičnih zakona čak niti sultan, niti njegovi potomci nemaju pravu na osobnu sreću. On cijeli život strahuje da mu se međusobno ne pobiju djeca, a kći se mora zbog - tim zakonom provociranih političkih interesa - udati za ljigavog tipa, iako je jako zaljubljena u naočitog i moralnog muškarca, dostojnog njenog status. Tko je i zašto napisao taj zakon, pod izlikom očuvanja carstva ( što s moglo regulirati na puno humaniji način ), samo da glavne faktore u državi drži u stanju duhovne blokade ?


Zaključak :

Cijelu tu tragediju mogla je spriječiti kraljica - sultanova majka, da se nije priklonila jednoj od njegovih žena s ciljem kontrole vlastitog sina preko dotične snahe, već da je mudro taktizirala ravnopravno dijeleći blagonaklonost svim njegovim ženama, posebice onima nadarenima djecom, barem da unuke zaštiti od uzajamnog istrebljenja. Nažalost, tu je njen vladarski ego prevladao majčinski instinkt za zaštitom potomstva, i time je živote svoje unučadi predala mračnoj predatorskoj sili, koja je našla svoj put kroz osvetničke spletke konkurentskih prijestolonaslijedničkih timova.

Jedino ženska, majčinska strast ( mudrost i instinkt ) ima moć spasiti svijet od sila tame, rekao je to još davnih devedesetih William Milton Cooper


Citiram :

" Ženski element ima emociju na prvom, a logiku na drugom mjestu. Žena sa bebom ne zeli dati dijete bogatasu da bude topovsko meso ili rob.
Zbog toga, obitelj mora biti pazljivo razorena, sa drzavnim skolama i vrtićima, da bi dijete od ranog razdoblja bilo udaljeno iz obitelji.
Oprez - ženski impulzivni bijes moze biti jači od njena straha. Ta snaga ne smije biti zapostavljena, i snaga koju ima nad papkom od muža. ( sorry, dečki, to je rekao Bill, nisam ja, op.a )
Muški element - odgajan tako da žena očekuje sigurnost više od poštenog i muževnog ponašanja, uvjeren da neće biti voljen, prihvaćen ili imati seks, ako se ne podredi. Takav beskičmen muškarac će gurnuti oružje sinu u ruke, da ide u rat, samo da on sam ne bi poginuo."

( završetak citata )



Epilog :

Dok se haremske suparnice i njihovi klanovi u borbi za vlast uzajamno nastoje uništiti, ne obazirući se na usputne žrtve, tko na kraju može prosperirati u takvom okruženju, osim postupne propasti svega i svih ?

Moguće je da će ova serija završiti kao spjev o Hamletu : svi pretendenti na prijestolje ili njegovu kontrolu uzajamno će se istrijebiti.

No, isto tako moguće je da će figure novog svjetskog poretka, sa svim svojim demonskim inicijatorima i održivačima mrtvi pasti tek kada istrijebe cijelo čovječanstvo i gotovo sav živi svijet na ovom planetu.

Prevencija je još uvijek moguća, jer i nama je dana mogućnost odigrati jednu od glavnih uloga u ovoj našoj realnoj ' sapunici '. Iako su haremske igre i igrice posve premrežile upravljanje našim društvom, još uvijek nije kasno za nožić i škarice. I pletenje na svoj način. yes

Tu vidim jedinu bitnu razliku između televizijske priče i naše stvarnosti.

Prva nam omogućuje samo promatranje, druga osigurava i aktivno sudjelovanje u njenoj kreaciji.

Ako to želimo, naravno.

Ili se ipak sve više priklanjamo pijesku u koji zabijamo glavu, nego vlastitom životu, i životima svojih najmilijih ?

Svatko zna za sebe, kako se osjeća u ovom kontekstu. I samo je sebi odgovoran, svojoj savjesti.





Post je objavljen 10.01.2014. u 18:09 sati.