Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

OVO JE FORMULA: KAKO SE DANAS POSTAJE PODUZETNIK?!


Miroslav Čalija (HSS) župan i Josip Renić

1.) Ja poznajem dugo godina Reniće s Novoseljana još iz bivšeg sistema SFRJ-a i moram na početku odmah reći da nemam osobno ništa protiv njih. Ali ima protiv laži i (ne)istine koje su vezane uz njih. U "poslovnom dnevniku" (www.poslovni.hr) od 30.8.2011. godine, pročitao sam kako Josip Renić se je pohvalio - da je rodom uz "Hercegovine" i onda navodi da je iz Tomislav grada. Moram reći da Tomislav grad nikad nije bio Hercegovina. A često se Bosanci vole dičiti da su Hercegovci - a nisu.

2.) Što se tiče: Renići su podrijetlom iz Dicma, točnije, zaseoka kod Dicma u kome je rastao hren, te su se u početku zvali Hrenić.S obzirom da narod tog područja u izgovoru "guta" slovo h, nastalo je prezime Renić. Nakon neslavnog događaja, i vjerojatnog razbojstva u kojem je stradao mletački trgovac, cijelo pleme (4 brata od kojih je jedan bio svećenik) bježi na područje na kojem i danas obitavaju-selo Renići u blizini Buškog blata (BiH).

3.) Ja bih blago rečeno rekao; da Josip Renić je "ratni profiterčić", koji se je dočepao protuzakonito imovine građevinskog poduzeća "Tehnogradnja" iz Bjelovara, te on je kao predsjednik Nazornoga odbora nikada nije odgovarao za mnoge kriminale. No, znamo kakvi su sve ne razriješeni kriminali pratili taj posrnuli građevinarski gigant. Piše kako Renić radi, između ostalog, za proizvođače svih vrsta stolarija, pa može kad je uzeo stolarski pogon od Tehnogradnje.

4.) Josip Penić je prošle godine na Izborima (datum održavanja izbora 19.05.2013. godine) financijski pomogao Vanju Posavac (SDP) što je učinio to iz vlastitog interesa. Reniće se može "puno puta" vezati uz nekoliko potrošenih stranaka. A uostalom Josip Penić se je na taj način kupio mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini. U Domovinskom ratu nitko od Renića i Beljana nije obukao uniformu, a pogotovo bio na ratištu... Godinama u Bjelovaru i županiji BBŽ-a funkcionira sramotna vlast i niska politika, uz mito i korupciju... Najgore je što Renići glume velike rodoljube i patriote... Josip Renić, Ivica Beljan i Damir Pervanje krenuli su 29. rujna 2009., s bjelovarskog paviljona, gdje ih je ispratilo 30-tak prijatelja i znanaca, pješice su krenuli hodočastiti do Marije Bistrice.

5,) Ne treba zaboraviti kako Renići su se doćepali "Ivanovčanske ciglane", gdje su zajedno sa (bivšom) gradonačelnicom Đurđom Adlešič Jurem Šomićem, Stipom Renićem i Božom Plazonić uskladištili u napuštene pogone ciglane 5000 tona "zaražene smjese" koštanoga brašna. Koje je gotovo tu bilo dvije godine. Gdje su za penale skladištenja zaradili oko milijun kuna. Dok s druge strane u dvorištu ciglane napravili su naplatni parking za kamione... Lako je Renićima biti "badže" kad im netko omogućava takve "crne poslove".

6.) Stipe Penić radio je kao inžinjer strojarstva 1985-tih godina u "RO TEHNIKA" Bjelovar, radio je u razvojnoj službi na konstrukcijama i prototipovima "vučnih prikolica" nije imao pojma o strojarstvu i bravarskim polovima... Od njegovog brata Josipa Renića majstori u pogonu nisu znali nabrusiti svrdlo za bušenje metala - a kao brat je osnovao firmu. Laže da u nju - u tu novu tvornicu investirao je 20 mil. kuna. Renići nisu imali ništa 1990-tih a sada su oni mali tajkuni. Sestra od Josipa i Stipe Renića je udara za Milana Matekovića (HDZ), koji se je isto okoristio na svojim funkcijama...

7.) Josip Renić, obrtnik iz Bjelovara, bavi se obradom obojenog metala, glavni partner mu je "Troha-dil" Dinko Klasan (HDZ). Te i Zdravko i Višnja Pevac, koji dobro su omogućili 2008. godine Reniću da radi niz trgovačkih centara Peveca - koji su se gradili u Kutini, Slavonskom Brodu, Beogradu, Osijeku i dr.

8.) Renićeva ukupna investicija (navodno) iznosi 20 milijuna kuna i do sada je uložio 3,5 milijuna kuna u armature za stupove, temelje gradilišta i ostale pripreme. Priznaje da je zemlju kupio vrlo povoljno za oko 200.000 kuna, odnosno 20 kuna po kvadratu. Zemlju je Renić dobio u bescjenje u industrijskoj zoni Severin, upravo onako kako je Adlešič namjestila Pevcu u industrijskoj zoni "Lepirac", gdje je niknula benzinska pumpa od janjevca Josipa Matića.

9.) Renić je u lipnju 2013. godine primio najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore zajedno s još dva obrtnika, statuu Zlatne ruke s poveljom Zlatne ruke za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i iznimni doprinos u razvitku obrtništva. Time je zaokružio i svoju karijeru u komorskom sustavu u kojem je bio član svih tijela u Udruženju obrtnika Bjelovar, a u dva uzastopna mandata, od 2002. do 2010. godine, i njezin predsjednik. Sve je to Reniću namjestila Đurđa Adlešič i njezin prijatelj Nadan Vidošević, predsjednik HGK, koji je sad u zatvoru.

10.) Renići nisu tako sposobni i pametni kako to sad izgleda,.., bitno je "ufurati" se i biti licemjer koji ćeš uvijek zanašati rep "postojeće klike" na vlasti. I tako moraš biti podanik njihove prljave sljedbe... Pa ćeš i ti kao pas dobiti "komad kosti" za egzistenciju. Bankar Petar Radaković je njihov glavni adut. Ne trebam puno pričati kako danas vlada nezaposlenost i bijeda u hrvatskom društvu, dok uspijevaju samo ovakvi pojedinci...

———————————————–
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 08.01.2014. (srijeda)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic1958.blorg.hr
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
http://hr.netlog.com/stojkovicbranko
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 1863


Post je objavljen 08.01.2014. u 02:52 sati.