Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potok

Marketing

Blagdani na izmaku

Eto, sutra su Tri kralja, pa ćemno po običaju skinut bor i Betlem, iako božićni blagdani traju do Krštenja Isusova, ali običaj je običaj, pa se moram pokorit, tim više što je bor odradio svoje. Prije dva dana došli su nam unuci, uzeli poklone, prosuli ih na pod u tinelu, uz dodatak donešenih autića, i tako božičnom ambijentu dodali svoju notu. Zvukovno su nas obogatili cikom crtanih junaka i zvukovima računalnih igrica, a bilo je i oduševljenog smijeha na račun didovih pričica o životinjama našeg okoliša, koje se ne mogu sresti u metropoli. Moja je uloga (uz ne baš uspješne pokušaje zabavne komunikacije) bila svedena na nutkanje hranom, slanom i slatkom, koje je polučilo prilično dobre rezultate, što znači da sam dobro upamtila jelovnik koji potomcima odgovara. Nisam prošla tako loše kao junakinja iz priče @malo ti, malo ja jer su mi pomagale ćeri (koje su bile za Božić) i nevista, dok smo Novu godinu proveli romantično, nas dva stara panja, sami u kući. Dakle, di sam ono stala: Mlađi unuk je sa didom šetao tragovima jazavca, a za kućnog ljubimca je odabrao gusjenicu, koju je s listom kupusa stavio u teglu, a did mu je probio rupe za zrak na poklopcu. Stariji je skloniji boravku u zatvorenom, a više komunicira s babom, koja je poslovno u kući.
Puno se veselim dolasku unučadi, osjećaji me preplave ali to ne uspijevam izraziti. Nekako sam u grču jer ti boravci premalo traju.......Čini mi se da ne uspijevamo razviti odnos do kraja, ne znam oće li se oni sjećat mene kao šta se ja sjećam moje babe Ive! Tako ja pomalo sebično razmišljam, ali neka oni budu dobro, pa makar i ne sačuvali potpuno moj lik u sjećanju!
Pa tako, danas su otišli, tinel se raščistio, kreveti raspremili, relativna tišina zavladala, pustoš prevladala! Sirota gusjenica je "izletila" kroz prozor........
Sad ostaje da čekamo Uskrs da se opet vidimo u proljetnom ozračju Petrova polja.

Post je objavljen 05.01.2014. u 22:38 sati.