Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uzorita

Marketing

Novogodišnja želja

Požalila sam se prijatelju na umor u e-mailu, a on mi je bez komentara (čini se da je odustao od stalnih uvjeravanja kako mi je potreban odmor) vratio podatke koliko sam se puta isto požalila u protekle tri godine. Bilo je porazno čitati svoje konstantne tvrdnje, jadikovke o strašnom umoru, iscrpljenosti, pospanosti, gladi u sitne sate...

 photo 0c5ec793-ed47-4b40-8439-de81395502dc.jpg

Ukratko - tužno na što sam spala i kakav mi je život postao.
Komuniciram svakodnevno sa najmanje desetak ljudi u reali, poslovno, ljubazno i svi misle da sam iznimno draga i pristupačna. Druga strana priče je da privatno ljude izbjegavam, stvorila se s vremenom prava averzija, komuniciram unutar obitelji, na van najnužnije, malo izlazim i družim se, a prihvatljiva prijateljstva održavam virtualno s možda dvoje ljudi, unatoč činjenici da se aktivno družim na Fb tj. fejsam. I navedeni broj dva varira jer se često prijateljica i ja posvađamo. Ah, napisala sam prijateljica - da, mislim da mi je i najbolja prijateljica ikad, unatoč što se nismo imale prilike upoznati jer ne živi u HR, daleko je i što je mlađa od mene desetak godina. Inteligentna je, samouvjerena, ima veliko znanje i životno iskustvo i ponekad se čini da je starija. Doživljavam je starijom sestrom i moguće da stoga i opraštam kad ponekad pusti jezik, tj. dozvoli si napisati mi svašta... Većinom kritizira moj privatni život. Poslovnoprivatni jer sve se kod mene stopilo, pretopilo odavno i zaista, kad pogledam unatrag vidim samo umor, stres, rad, umor. Mene, one prave mene već godinama nema.

I kako sam eto, postala savršeno svjesna situacije u koju sam se nesvjesno sama dovela zbog borbe za egzistencijom - raduje pomisao da je godina tek na početku, da ne želim više živjeti kao do sada. Želim natrag sebe, želim vremena za sebe, želim stvoriti bolji život u kojem ću zaista ležati na travi i gledati grane iznad kako mi mašu, hvatati oblake, smijati se bezbrižno barem jednom tjedno i osjetiti ono nešto posebno - osjetiti da sam živa.

I da, sretna mi nova godina. I svima koji tu zalutaju želim neka bude posebno sretna 2014. i da osjetite da ste živi.


Post je objavljen 05.01.2014. u 21:31 sati.