Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

Taj zid ...

... u mojoj priručnoj radionici me jako bode u oči. Mjesecima smišljam kako da sinove panoe izbacim iz tog prostora. Prepuni su njegovih sitnica, slika i kojekakvih gluposti koje mu više ništa ne znače, a opet, ne želi ih baciti.



Mjesecima ga molim da se pozabavim time i makene ono što ne želi baciti. Htjela bih malo reda, ( primjetila sam da, što je veći mir u meni, trebam veći red oko sebe ) a trebam i nekakvu policu, nakupilo se koječega i nemam mjesta za sve. Uglavnom, daska za peglanje odlično služi kao podloga za odlaganje, ali kad trebam peglati, dok sve to maknem ...
I tako ... kupila sam kartonsku kutiju i sve te sitnice poslagala u nju. Ostali su goli panoi. Jedan s plutenom podlogom u drvenom okviru, a drugi metalnog okvira, podijeljen na dva dijela. jedan dio od pluta, a drugi dio metalni, na kojeg se magnetima mogla pričvrstiti kakva slika ili nešto ... bla ...



E taj metalni dio bio je ispisan crnim markerom svakakvim glupostima. Toga sam vas htjela poštedjeti, pa ga nisam uslikala. rofl

Okvir i metalnu polovinu panoa premazala sam primerom, pa kad se osušilo bijelom bojom. Rubove oko dijela s plutom sam zaštitila trakom da ga ne umrljam.



Zanimljivo je što bih nekada, ne tako davno, sličan predmet bacila bez imalo razmišljanja. Sad mi takvi predmeti predstavljaju izazov. Što uraditi, kako uraditi i dobiti nešto novo što će biti funkcionalno.
Recimo, ovakav pano je izvrsna pomoć u kuhinji. Na njega iglicom možete pričvrstiti kakav omiljeni recept ili popis za kupnju. Ili zapisati nešto što ne želite zaboraviti.
Ovisno o njegovoj namjeni, izabrati ćete sliku koju ćete nalijepiti na taj bijeli magnetni dio.
Ja sam odlučila da će ostati na svom starom mjestu, na zidu na kojem je i bio, pa sam podlogu prekrila slikom tratinčica sa vilinim konjicem u 3D efektu.
Na slici se vidi obris konjica koji je u fazi sušenja. Nakon sušenja obojala sam ga zlatnom bojom i baš mi je to bilo najs !





Eto. Nakon sušenja, vratila sam pano na staro mjesto, pričvrstila na njega čestitku i razglednicu moje drage blogoprijateljice.
Dok me me uhvati daljnja inspiracija, na zidu će za sada biti samo taj pano. Možda osvane i koja polica. Jednom.



I za kraj, jedna shabby chic lampica sretan



Nastavim li ovako, neću imati kamo sa svim tim lampama ... belj

Post je objavljen 03.01.2014. u 12:34 sati.